Τί ψάχνεις άνθρωπε;

ti-psachneis-anthrope

Μεγαλώνουμε με κάποια δεδομένα, τα λεγόμενα “στάνταρτς”, για όλους τους τομείς τής ζωής μας. Έτσι, είσαι ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ αν στην παιδική σου ηλικία είσαι υπάκουος και καλός μαθητής, ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ αν ως ενήλικας βγάζεις πολλά χρήματα κι έχεις καλή δουλειά, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟΣ στην κοινωνία αν έχεις παντρευτεί μέχρι τα 35 και έχεις κάνει, τουλάχιστον δύο παιδιά. Κι ευτυχισμένος, πότε είσαι;

Σ’ όλη τη ζωή μας ψάχνουμε το μυστικό, για να κατακτήσουμε την ζωή. Αναθέτουμε σε κάτι ή κάποιον άλλον την ευτυχία μας: μόλις μπω στο πανεπιστήμιο κι αρχίσω την φοιτητική ζωή, τότε πάνε οι σκοτούρες. Μόλις τελειώσω τις σπουδές μου και βρω μια δουλειά, θα ησυχάσω πια. Μόλις βρω τον άνθρωπο τής ζωής μου και κάνω οικογένεια, ε τότε θα ηρεμήσω. Ας βγω στη σύνταξη να μην ξυπνάω κάθε πρωί και τότε θα ξεκουραστώ.

Πόσοι από μας δηλώνουμε ευτυχισμένοι; Φαινομενικά, ίσως πολλοί. Επειδή όμως “τα φαινόμενα απατούν”, μία ενδελεχής συζήτηση με το άτομο που δηλώνει cool θα φανερώσει τις αγωνίες του, τις ανασφάλειές του, τον θυμό του, την αγανάκτησή του. Τί ψάχνεις άνθρωπε; Άκουγα κάποιον προχθές που έλεγε πως, αν πάθει κάτι η γυναίκα του, θα πεθάνει από την στενοχώρια του, αλλά το σεξ που κάνει με την συνάδελφό του στην δουλειά τον αφήνει άναυδο, αλλά και πως η μικρούλα με την οποία γράφει στο ίντερνετ τον κάνει ξανά έφηβο…..Μάλιστα….τσίμπα από δω, τσίμπα από κει, μήπως και ζεσταθεί ή έρμη η ψυχούλα….

Φίλε, τα πολλά μέτωπα κομματιάζουν την ψυχή σου, δεν την κρατούν ακέραια. Δεν την ξεγελάς την καρδούλα, κολλώντας τα κομμάτια της με κόλλα που δεν είναι η κατάλληλη γι αυτήν. Αναθεώρησε άνθρωπε. Ψάξου. Σπάσε τους κώδικες των στάνταρτς, αν δεν είσαι εσύ γι’ αυτούς. Εγώ δεν είμαι σίγουρα. Σου απλώνω το χέρι μου….

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments