Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια

Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια

ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΒΕ

 

Αληθινές εικόνες, έντονα συναισθήματα και ένα βούρκωμα στα μάτια, αυτά θα νιώσεις σίγουρα με το βιβλίο του Χρήστου Τούβε. Διδάσκει και σε ωθεί, αθέλητα κάποιες φορές να κάνεις έναν απολογισμό στην δική σου μέχρι τώρα πορεία. Λόγια σοφά, μα τόσο ακλόνητα που αναγκάζουν τον αναγνώστη να αναπολήσει τις στιγμές που του πρόσφερε, η κάθε ανάσα και να αξιολογήσει τις πράξεις που τον καθοδήγησαν στο σήμερα.

Ζεις άραγε τη ζωή που θέλεις;

Αδίκησες ή αδικήθηκες;

Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θέτεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου, καθώς γυρνάς τις σελίδες. Το βέβαιο είναι πως ‘ Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια’, είναι θησαυρός για τη βιβλιοθήκη σου. Θα αλλάξεις την οπτική σου μέσα από αυτό. Θα αναγνωρίσεις ξαφνικά, τους ανθρώπους καρδιάς που έχεις δίπλα σου και εκείνους που δεν σου προσφέρουν τίποτα.

Μαθαίνεις μέσα από τις σελίδες του, να δίνεις αξία στην κάθε στιγμή, να νιώθεις δυνατός και ορμητικός να κατακτήσεις το όνειρο σου. Σου περιγράφει την ώθηση που έχεις ανάγκη για να ζήσεις πραγματικά, να μην προδικάσεις καταστάσεις και ανθρώπους προτού τους δώσεις το δικαίωμα να αποδείξουν το ποιόν τους.

Αυτό το βιβλίο φίλε αναγνώστη  πρέπει να το έχεις, διότι το χρειάζεσαι. Για όλες τις στιγμές που θα αισθάνεσαι τον κόσμο να μην συμβαδίζει με εσένα, για εκείνες τις φορές που η αδικία τρυπά το μεδούλι σου, για κάθε δάκρυ που δεν έχει κυλήσει ακόμη. Εν τέλει, για να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος, επειδή το χρωστάς σε σένα…

 

 

Σου παραθέτω και την περίληψη και τον τρόπο να το αποκτήσεις πατώντας απλά πάνω στο όνομα του συγγραφέα, όπως και ένα μικρό βιογραφικό του :

Περίληψη:

Σε μία αλάνα της Σικελίας, ένα νεαρό παιδί, ο Ροντρίγκο Παλάσιο, δείχνει να έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στον κύριο Φράντσε ή αλλιώς στον σοφό παππού της γειτονιάς του, που τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί.

Μέρα με τη μέρα, ο κύριος Φράντσε μαθαίνει στον Ροντρίγκο, με την μορφή μικρών διηγήσεων και ιστοριών, το νόημα της ζωής. Η επιρροή του είναι τόσο μεγάλη, που τελικά ο Ροντρίγκο καταλήγει ακόμα και στα βαθιά γεράματα να τον σκέφτεται έντονα, ξεκινώντας την συγγραφή ενός βιβλίου με τίτλο “Της Ζωής Τα Παράξενα Παιχνίδια”, για να τηρήσει την υπόσχεση που του έδωσε κάποτε.

Ο Ροντρίγκο μεγαλώνοντας, γίνεται ένας πολύ γνωστός συγγραφέας, μόνο που αθετεί την υπόσχεσή του να γράψει το βιβλίο. Η αρρώστια χτυπάει την πόρτα του συγγραφέα μας και καλείται μέσα σ’ ένα βράδυ, δίπλα στο τζάκι, να προλάβει ν’αποδώσει φόρο τιμής στον παππού Φράντσε. Είναι τόσο συναισθηματικός αυτό το βράδυ, που οι αναδρομές του στον παρελθόν δεν έχουν καμία συνοχή.

Θα τα καταφέρει;

Χρήστος Τούβε

 

O Χρήστος Τούβε κατάγεται από την Θεσσαλονίκη. Έχει γεννηθεί στις 30 Απριλίου του 1983 στην πόλη της Θεσσαλονίκης.Είναι κάτοχος πτυχίων Λογιστικής, Management και μεταπτυχιακού διπλώματος MBA Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι συγγραφέας και στιχουργός.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.