Τα τρία πράγματα, που μας συμφέρει να κατανοήσουμε.

Τα τρία πράγματα, που μας συμφέρει να κατανοήσουμε.

Το πρώτο πράγμα που συμφέρει να κατανοήσει ο κάθε άνθρωπος είναι, ότι ο Θεός είναι η Απόλυτη Αρχή και Πηγή της Τέλειας και Ανιδιοτελούς Αγάπης, Αλήθειας και Ζωής. Είναι σαν τον ήλιο, που το μόνο που κάνει, είναι να λάμπει και να εκπέμπει το φως του. Έτσι ο Θεός, εκπέμπει το Φως της Τέλειας  Αγάπης, Αληθείας και Ζωής και είναι πάντα διαθέσιμο.

Το δεύτερο πράγμα, που τον συμφέρει να κατανοήσει, είναι την σχέση, που έχει με τον Θεό και την Αληθινή Ταυτότητά του, που την έχει ξεχάσει και θάψει πολύ βαθιά μέσα του. Η σχέση του Ανθρώπου με τον Θεό είναι σχέση Υιού και Πατέρα και η ταυτότητά του είναι η Θεία Αγάπη. Η Υιότητα και η Θεότητα του Ανθρώπου είναι το σημαντικότερο πράγμα, που τον συμφέρει να αναγνωρίσει μέσα του.

Το τρίτο πράγμα, που συμφέρει τον άνθρωπο να κατανοήσει και να αποκαταστήσει μέσα του, είναι η ένωσή του και η επικοινωνία του με τον Ουράνιο Πατέρα Του. Αυτό γίνεται πολύ απλά, με το να αρχίσει να μιλάει στον Πατέρα, με ειλικρίνεια, για όλα όσα τον απασχολούν και  χρειάζεται βοήθεια, αλλά και χωρίς να ντρέπεται για όλα όσα νιώθει ή δεν νιώθει. Αν δεν είναι σίγουρος για το εφικτό αυτής της επικοινωνίας είναι απαραίτητο να το εκφράσει στον Θεό και να ζητήσει διαβεβαίωση  για αυτό. Ο Θεός, πάντα απαντά και να είστε σίγουροι, ότι δίνει τα πνευματικά αποδεικτικά της Αλήθειας Του, ότι είναι ο Ων και πάντα, κοντά σε όποιον Του ζητάει την βοήθειά Του, με τον καλύτερο τρόπο και στον τελειότερο χρόνο.

Αν λειτουργήσει όλα τα παραπάνω θα συνειδητοποιήσει, ότι ο ίδιος είναι προβολή του Θεού στο υλικό πεδίο και υπεύθυνος για όλα όσα ζει και πρόκειται να ζήσει.

Όταν ο Άνθρωπος φτάσει να αναγνωρίσει, ότι είναι ομοούσιος του Πατέρα Θεού και Υιός Του, θα συνειδητοποιήσει και κάτι άλλο, ότι όσο βρίσκεται σε σκήνωμα είναι μικρότερος του Θεού. Ο Ιησούς είπε «Ο Πατήρ μου μείζων μου εστί». Συνειδητοποιεί, ότι όσο είναι υπεύθυνος για αυτά που ζει, άλλο τόσο χρειάζεται την βοήθεια του Πατέρα, για να τα αλλάζει με τον καλύτερο και τελειότερο τρόπο.

Έτσι η πρώτη έξυπνη κίνηση, που μπορεί να κάνει κάποιος ξεκινώντας την μέρα του είναι να ζητήσει την βοήθεια Του Θεού για όλα τα ζητήματα μικρά και μεγάλα που θα αντιμετωπίσει. Όλα θα είναι πιο εύκολα, αφού θα έχει δίπλα του την μεγαλύτερη και τελειότερη δύναμη, την Δύναμη του Θεού.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments