Σοφία και γνώση

sophia-kai-gnosi

Γράφει η Έλλη Στασινή

Η Σοφία είναι διαφορετική από την γνώση. Ζούμε σε μια εποχή που η γνώση και τα γεγονότα τριπλασιάζονται… αλλά η σοφία σπανίζει. Η γνώση επέρχεται από πολλά γεγονότα της ζωής και όχι μόνο, ενώ η σοφία είναι η διάκριση στο να αντιληφθούμε τι είναι σημαντικό και τι όχι. Πρέπει να ανακαλύψουμε, το αληθινό νόημα στη ζωή ζωή. Ο Άνθρωπος δύο πράγματα σκέφτεται στην ζωή, την αναζήτηση της Σάρκας…

Και η αποφυγή πόνου. Οι άνθρωποι θέλουν την ευτυχία και ένα νόημα στην ζωή. Η ευτυχία είναι από μια ανέμελη στιγμή από διάφορα πράγματα… Όπως μια παρέα φίλων. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι από έρωτα.

Ο έρωτας είναι μια προσωρινή κατάσταση ευεξίας, όπως το φαγητό και το σεξ. Η εύρεση ευτυχίας είναι η βαθιά αίσθηση Ικανοποίησης, για να νοιώσουμε τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι. Η ευτυχία δεν μας είναι αρκετή, θέλουμε να βρούμε νόημα. Το νόημα αυτό αποτελεί κίνητρο. Η αναζήτηση για να ανακαλύψουμε έναν λόγο ύπαρξης.

Νόημα… Που αφορά τη σύνδεση με κάτι έξω από τον εαυτό μας. Ευτυχία είναι στιγμές. Νόημα είναι αίσθηση σύνδεσης που έχουμε. Προχωράμε σκοντάφτουμε.. Στην πορεία όμως ανακαλύπτουμε τι είναι σημαντικό.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments