Σοδίτσα κανείς ?

Σοδίτσα κανεις;

Σοδίτσα Κανείς ?

Γράφει η Μίνα Δαμίγου

Άλλοι φωνάζουν ότι θ’ απαγγείλουν, εγώ πάλι επειδή κερνάω! Όχι, δεν έκανες λάθος. Σωστά διάβασες! Κερνάω, το λοιπόν, για μαζευτείτε! Τώρα θα μου πεις τι, και δίκιο θα ‘χεις. Αλλά επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος με εκλεπτυσμένο γούστο, κερνάω σοδίτσα με άρωμα πορτοκάλι και κανέλας!!

Η αγαπημένη μου!

Ω, είναι υπέροχη σου λέω!

Την προτείνω α-νε-πι-φύ-λακτα!

Έχει κι ωραία γεύση, ιδιαίτερα για τους «δυσκοίλιους» σε μερικές αλήθειες! Και ακριβώς γι’ αυτούς θα σου μιλήσω σήμερα. Ας πάρουμε όμως το θεματάκι απ’ την αρχή για να μπούμε όλοι στο νόημα… Θα πάρω δύο λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σου για να σου λύσω μια μεγάλη παρεξήγηση που συμβαίνει ανάμεσα στο «εγώ» σου και στο υποσυνείδητο σου. Έχεις λίγο ταλαιπωρήσει το μυαλουδάκι σου ενώ κατ’ ουσίαν λόγος δεν υπάρχει.

Άκου λοιπόν, χρυσό μου… Θα σου μιλήσω λίγο για τα διαδικτυακά ταξίδια όλων μας στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης…

Ωωω..τι τόποι και αυτοί όμως ε;
Πόσα «αξιοθέατα» βρίσκει κανείς για να θαυμάσει !
Πόσα δημιουργήματα για να κακοαντιγράψει;
Πόσες απόψεις που προσπαθεί να φορέσει στον, λίγο ή πολύ, άτσαλο εαυτό του, παρόλο που δεν του κάνουν;

Είναι γεγονός πως αυτοί οι τόποι μπορεί να είναι άξιοι θαυμασμού και πρότυπα μίμησης και αναπαραγωγής. Έχουν όμως και κάτι επικίνδυνες στροφές που κρύβουν χλευασμό και ειρωνεία… Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Κανένας δεν γράφει αυθεντικά αν δεν  έχει ζήσει το συναίσθημα που διακατέχει την γραφή του ή δεν έχει υψηλά επίπεδα ενσυναίσθησης ως άνθρωπος. Τα τονίζω και τα δυο εμφατικά, όπως βλέπεις!

Οτιδήποτε δημοσιεύεται σε έναν τόπο διαδικτυακό έχει μια δόση αλήθειας. Μιας αλήθειας όμως, που δεν ξέρεις ποιανού μπορεί να είναι πρώτον, αλλά ούτε και την ακριβή δόση αυτής δεύτερον.
Αυτό που συναντάς κάτι θέλει να πει, όχι να ΣΟΥ πει. Επομένως ή διάβασέ το και κράτα το δίδαγμα του (αν σε αντιπροσωπεύει) ή απλά προσπέρασέ το.

Σαφώς και οτιδήποτε δημοσιεύεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αναδημοσιευτεί. Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις όμως, υπό όρους. Χωρίς αλλοιώσεις. Χωρίς επικρίσεις, χωρίς ίχνη οποιασδήποτε κακοποίησης, είτε λεκτικής είτε νοηματικής, αλλά με σεβασμό στον δημιουργό του , σε εκείνον δηλαδή τον άνθρωπο που κάτι ένιωσε εκείνη την δεδομένη στιγμή και το έγραψε.

Συνεπώς, (πιες μια γουλιά από το κέρασμα μου, τώρα θα σου χρειαστεί) πριν κρίνεις σκέψου πώς και γιατί στάθηκες και διάβασες αυτήν την δημοσίευση. Μην κομπιάζεις και μην προτρέχεις… Ειλικρινά σκέψου το και παραδέξου…

Ξέρεις γιατί; Γιατί, κατά κάποιο μυστήριο ίσως τρόπο, σε εξέφρασε. Γιατί βρήκες σ’ αυτήν, την δική σου δόση αλήθειας και ας μην το παραδέχεσαι, ούτε καν στον ίδιο σου τον εαυτό. Και η απόδειξη είναι ότι, όχι μόνο την αναπαράγεις με τον χείριστο τρόπο, αλλά προσπαθείς να την κάνεις κτήμα σου ενώ δεν σε αντιπροσωπεύει καν και θα το καταλάβεις αν κοιτάξεις πραγματικά μέσα σου και δεις ποιος είσαι.

Και να σου πω και κάτι; Κοίτα γύρω σου… Κοίτα πόσες αναμασημένες, και μάλιστα με βέβηλο τρόπο, φιλοσοφίες κακοποιούνται… Έλα τώρα… Πες μου ότι απόρησες κιόλας… Κλείσε το στόμα, αφού για σένα μιλάω, τώρα σε έπιασε η απορία; Μα έλεος!  Ως και τον εαυτό σου κοροϊδεύεις ; Είσαι μεγάλο ταλέντο τελικά και δεν σου φαινόταν! Όμως είσαι απλά μια κακή αντιγραφή και εσύ, και δυστυχώς το μυαλό σου έχει συγκεκριμένα διαστάσεις οπότε δεν χωράει και πολλά.

Σκληρό ε; Πιθανόν και ναι, αλλά σου αρμόζει…

Ειρωνικό; Σε μεγάλη δόση θα έλεγα, γιατί σου χρειάζεται…

Κωμικό; Σίγουρα, γιατί είσαι για γέλια…

Ευτυχώς όλοι εσείς που καταπατάτε λόγια και έργα ψυχών, είστε μια μερίδα ανθρώπων που δεν έχετε τις δυνατότητες να φτάσετε και πολύ μακριά, και όλο αυτό τελικά να συμβαίνει ίσα για την ταραχή των νερών και για να στραφεί η προσοχή λίγο προς το μέρος σας, μιας και ποτέ δεν την κερδίσατε.

Χαίρομαι που σ’ αυτούς τους τόπους υπάρχουν άνθρωποι, που καταθέτουν ευλαβικά κομμάτια της ψυχής τους και που, πολλοί περισσότεροι, άλλοι άνθρωποι, από εσάς τους πικρόχολους, με σεβασμό και με περίσσια ευλάβεια τα εναποθέτουν προς προβολή και ανάγνωση αναπαράγοντάς τα. Χαίρομαι που σ’ αυτούς τους τόπους υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν με τις απόψεις μου με πολιτισμένο τρόπο. Είναι μεγάλη υπόθεση να σέβεσαι την άποψη ενός άλλου ανθρώπου και ας μην την ασπάζεσαι αυτή καθ’ εαυτή.

Εσύ λοιπόν που κατακρίνεις, καν’ το. Δεν θα σε εμποδίσω. Η ελεύθερη βούληση είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Πες ότι θες. Σκέψου ότι θες… Εις γνώσιν σου θα λάβεις την απόρριψη από εμένα και αυτό είναι το δικό μου δικαίωμα απέναντι σου. Γιατί εμένα που με βλέπεις ξαπόστειλα κάτι ανθρωπάκια που με «ροκάνιζαν» πριν το καταλάβουν χωρίς να βγάλω λέξη ενώ μπορούσα να ανοίξω ρουθούνια…!

Έτσι, απλά και ήσυχα, βρέθηκαν να με κοιτούν από μακριά μια μέρα και να «αναρωτιούνται» το γιατί, αλλά κοντά δεν ήρθαν να ρωτήσουν και να το μάθουν… Τυχαία άκυρα στην δική μου την ζωή δεν έφαγε κανένας και οι «κόκκινες μου κάρτες» δόθηκαν κατόπιν ωρίμου σκέψεως και ουδέποτε πάρθηκαν πίσω!

Και κάτι τελευταίο… Είθισται στην περίπτωση σου να έχεις ένα θέμα με την λύπηση… Να το προσέξεις. Στον καθρέφτη, θα σου πρότεινα… Θα πονέσεις όμως ε…; Εγώ σε προειδοποίησα πάντως…! Έτσι μπράβο… Πιες τώρα και την υπόλοιπη σοδίτσα κι άμα θέλεις εδώ είμαι και τα λέμε..!

Καλή σου χώνεψη..!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments