Συνθήματα σε τοίχους

Συνθήματα σε τοίχους

Συνθήματα σε τοίχους.

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί… Ωραία μέρα σήμερα! Θέλω να βγω μια βόλτα, να περπατήσω χωρίς άγχος, να δω λίγο κόσμο, βιτρίνες καταστημάτων… με δυο λόγια να ξεφύγω λίγο από τα συνηθισμένα καθημερινά πράγματα.

Και μέσα από αυτή σου την επιλογή, περπατώντας αμέριμνη-ος για να δεις, να θαυμάσεις, γυρνώντας το κεφάλι δεξιά κι αριστερά να ανακαλύπτεις ένα νέο κόσμο. Τον κόσμο των συνθημάτων, τον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από τους τοίχους, τους τοίχους των σπιτιών ερειπωμένων και μη, τους τοίχους των μαγαζιών…. Θεέ μου πόσα ειπωμένα λόγια!

Και να, σου γεννιέται αμέσως η απορία, γιατί εδώ; Γιατί να μην τα πουν στους ανθρώπους για τους οποίους προορίζονταν αυτά τα λόγια; Από φόβο απόρριψης, από κάποια απώλεια ή μήπως επειδή ήθελαν να εκφράσουν δημόσια τα συναισθήματά τους ;

Το σίγουρο είναι πως βλέποντάς τα αυτά τα σφραγισμένα σε τοίχους λόγια, νιώθεις τόσο ιδιαίτερα και τόσο παράξενα ταυτόχρονα. Ζεις κι εσύ ο ίδιος εκείνη τη στιγμή το πως ένιωθε όποιος τα έγραψε, μπαίνεις αυτομάτως στη θέση του κι αυθόρμητα χαίρεσαι ή λυπάσαι ανάλογα με τους στίχους.

Μεγαλείο η έκφραση των συναισθημάτων! Είτε τα προφέρουμε, είτε τα γράφουμε έχουν πάντοτε πολύτιμη αξία. Είναι μια κατάθεση ψυχής και κάποιες φορές ένα μάθημα ή μια συμβουλή, μια εκτόνωση ή ένα μοίρασμα. Πάντα κάτι παίρνουμε, κάτι μαθαίνουμε. Και τελικά τα πιο πολλά μαθήματα μας τα δίνει η ζωή, στα πιο απίθανα σημεία έτσι ξαφνικά, έτσι απρόσμενα. Βγαίνεις μια βόλτα και νιώθεις πιο γεμάτος, πιο αισιόδοξος, πιο ευγνώμων, πιο νοήμων. Βλέπεις, δεν είσαι ο μόνος που μπορεί να έχεις πληγωθεί, που μπορεί να νιώθεις μοναξιά ή θλίψη.

Όλοι κάτι φοβόμαστε, όλοι κάτι έχουμε χάσει, όλοι κάτι αγαπάμε, όλοι κάτι περιμένουμε! Δες με άλλα μάτια, με τα μάτια της ψυχής, δες μέσα από την καρδιά σου κι όχι απλά επιφανειακά… τότε μόνο θα ανακαλύψεις τις αλήθειες και τη μαγεία της ζωής! Ναι μπορεί να συμβεί και μέσα από μια απλή βόλτα! “Η ποίηση είναι στους δρόμους”

0 0 votes
Article Rating
Posted in ,
Κατερίνα

Κατερίνα

Αγαπώ ό,τι με περιβάλλει και μου αρέσει να προσπαθώ για το ο,τιδήποτε ακόμη και για πράγματα που μπορεί να συναντώ για πρώτη φορά!

Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments