Σε μισό(ώ)

se-miso

Ποιο είναι το αντίθετο της αγάπης;

Οι περισσότεροι θα πούμε το μίσος.

Λάθος.

Η σωστή απάντηση είναι η αδιαφορία.

Για να φτάσεις να αδιαφορείς για κάποιον σημαίνει πως δεν έχεις κανένα συναίσθημα πια, δε σε νοιάζει, δε σε αφορά, είναι σαν να μην υπάρχει ο άλλος, σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Αδιαφορία… η πιο ουδέτερη, αδιάφορη, άχρωμη, άμορφη μορφή της αλλοτινής αγάπης.

Το μίσος από την άλλη, είναι και αυτό συναίσθημα, πιο δυνατό ακόμη και από την αγάπη. Είναι μια μαύρη έκφραση της αγάπης που αποτυπώνει και εμπεριέχει στο έπακρο το πάθος, τη θέληση, την ανάγκη, το απωθημένο.

Χρειάζεται μόλις μισό λεπτό για να περάσεις αυτήν τη λεπτή κόκκινη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει αγάπη και μίσος. Σε μισό λεπτό λες στον άνθρωπο σου «σε μισώ».

Παράδειγμα 1

«Θέλω να χωρίσουμε»

«Σε μισώ». Μισείς γιατί η απύθμενη αγάπη που νιώθεις δε θα έχει πια παραλήπτη. Μισείς γιατί αγαπάς και δεν ξέρεις πως πρέπει να ξε-αγαπήσεις, πως πρέπει να ξε-νιώσεις.

Παράδειγμα 2

«Σε πρόδωσα»

«Σε μισώ». Μισείς γιατί εμπιστεύτηκες, αφέθηκες και αντί για «σ’ αγαπώ» εισέπραξες προδοσία. Μισείς γιατί δε σου ταιριάζει αυτό το τέλος, δεν είναι κουστούμι στα μέτρα σου.

2 συναισθήματα που εναλλάσσονται, ακροβατούν και πολεμούν συνεχώς σε ένα ξεφτισμένο σχοινί. Αγαπάς με πάθος; Θα μισήσεις με ακόμη μεγαλύτερο πάθος.

thessalonikiartsandculture.gr

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments