Ψητές μελιτζάνες σαν σνακ

Ψητές μελιτζάνες σαν σνακ

Πολύ συχνά ακούω ότι τα παιδιά δεν τρώνε λαχανικά. Αυτό γίνεται ακόμη χειρότερο όταν φτάνουν στην εφηβεία όπου έχουν την τάση να τρώνε φαγητά εύκολα και εύγευστα με πολλά λιπαρά που είναι βλαβερά για την υγεία τους και δεν προσφέρουν στον οργανισμό χρήσιμα συστατικά γι αυτή την απαιτητική ηλικία.

Εμείς βέβαια σαν έξυπνες νοικοκυρές δεν εν δίδουμε, δεν γεμίζουμε το σπίτι με έτοιμο νόστιμο φαγητό αλλά πάντα έχουμε μία υγιεινή λύση να προτείνουμε.

Ένα λαχανικό που σίγουρα είναι δύσκολο να αποδεχθεί ένα παιδί είναι η μελιτζάνα. Αυτό δεν είναι λόγος να την καταργήσουμε. Η μελιτζάνα είναι από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά και γι αυτό βρίσκουμε τον τρόπο να την βάλουμε στο φαγητό και να μην φαίνεται καθόλου. 

 Υπάρχουν μπιφτέκια με μελιτζάνα, κιμάς για μακαρόνια με μελιτζάνα, σάλτσα με μελιτζάνα, όλα θρεπτικές παραλλαγές.

 Ένας απλός  τρόπος να συστήσουμε ξανά την μελιτζάνα είναι να την κάνουμε ψητή στον φούρνο αφού την μαρινάρουμε με μείγμα μπαχαρικών.

Υλικά 

  • 4 μέτριες μελιτζάνες
  • 2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών με σκόρδο, άνηθο, πιπέρι μαύρο ή τσίλι και ότι άλλο επιθυμούμε.
  • Λίγο ελαιόλαδο έξτρα παρθένο.

Εκτέλεση

Κόβουμε την μελιτζάνα σε λεπτές φέτες που τις ραντίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μπαχαρικών με το λάδι και το ρίχνουμε πάνω τους προσέχοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια της φέτας. Προσοχή στην δόση του ελαιόλαδου δεν πρέπει να ποτιστεί η μελιτζάνα γιατί δεν θα στεγνώσει μόλις ψηθεί. Την θέλουμε αρκετά στεγνή για να μοιάζει με σνακ. Αφήνουμε για μερικά λεπτά να απορροφήσει η μελιτζάνα όλες τις μυρωδιές από τα υλικά. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα τους και να αρχίσουν να στεγνώνουν. 

Προσέχουμε να μην τις ξεροψήσουμε γιατί έτσι χάνονται οι ουσίες τους.

Πολύ απλή ιδέα για να προσφέρουμε τις μελιτζάνες ως συνοδευτικό σε ψητό κρέας, ή για να τις βάλουμε ως συστατικό σε σάντουιτς. Αν οι φέτες δεν έχουν πολλά υγρά, τρώγονται και ως σνακ. Γίνονται ακόμη πιο γευστικές αν τρίψουμε τυρί και τις γαρνίρουμε.

Πού ξέρετε; Μπορεί η αλλαγή στην εμφάνιση και στην γεύση να κάνει τα παιδιά μας να θέλουν να τις δοκιμάζουν πιο συχνά, ή τουλάχιστον να μην διαμαρτύρονται μόλις την βλέπουν!

Πηγή

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments