Προσμένοντας την αγάπη

Προσμένοντας την αγάπη

Γράφει η Έλλη Στασινή

Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι αγαπάμε, λίγοι όμως πραγματικά ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Αγαπάμε σημαίνει μεταφέρουμε την εστίαση από εμάς στους άλλους, και η επιτυχία τους μας κάνει περήφανους, η σοφία που αποκτούν μας κάνει σοφότερους.

Δεν πρέπει να υπάρχει χρεοκοπία στην αγάπη. Η απογοήτευση μας είναι πιθανόν να μας προσφέρει ευκαιρία για μάθηση, και προσωπική ανάπτυξη. Αν δεν ρισκάρουμε, δεν θα μάθουμε ποτέ. Όσο συνεχίζουμε να αναζητάμε την αγάπη, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε κάποια αποτυχία. Η αγάπη δεν πεθαίνει από φυσικό θάνατο, αλλά από εγκατάλειψη η παραμέληση.

Από τύφλωση, αδιαφορία, και από το ότι θεωρείται δεδομένη. Τέλος από έλλειψη φροντίδας, κούρασης. Η αγάπη απαιτεί προσπάθεια για να παραμείνει υγιής. Μην περιμένουμε να έρθει η αγάπη σε εμάς, πολλοί περιμένουν τον πρίγκηπα και την πριγκίπισσα…. Γίνοντας πικρόχολοι, κυνικοί και φοβισμένοι.

Μην τραβάς ρολά στην αγάπη, ούτε να βάζεις μέτρο, η αγάπη όταν έρθει θα το καταλάβεις. Φροντίστε να δείξετε τον αληθινό εαυτό σας, μην κλείνεστε στο καβούκι σας, επειδή υπάρχει φόβος, να εκτεθείς, φοβούμενος, ότι θα γίνεις ευάλωτος. Όταν αμπαρωνόμαστε, καταδικάζουμε τον εαυτό μας σε μοναξιά.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments