Προσκολλημένοι στο “ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ”

προσκολλημένοι

“Κοιτάξτε τα σπουργίτια, δεν ξέρουν τι θα κάνουν το επόμενο λεπτό…
Αφεθείτε να ζήσετε τη ζωή σας από στιγμή σε στιγμή” !
Mahatma Gandhi.

 

Για πάντα…. Τι γεμάτη λέξη! Και τι ωραία που πλαισιώνει ρήματα αλλά και ολόκληρες φράσεις. Μία λέξη κι όμως τόσο σπουδαία μα ίσως και λανθασμένη. Άλλοτε μας αγχώνει κι άλλοτε μας απογειώνει. Τι θα πει όμως “για πάντα”; Θα υπάρχουμε για πάντα; Οι στιγμές περνούν και χάνονται…. κι εμείς κάποιες φορές θαρρούμε πως είναι ατέλειωτες ή άλλες χάνουμε την ελπίδα.

Δες όμως, ο Θεός έχει για όλους, γιατί εσύ να αποτελείς εξαίρεση; Να βλέπεις με την καρδιά σου και να προχωρείς, να μην ξεχνάς πως υπάρχουν ταξίδια που μονάχα με μία αποσκευή τα κάνεις, την καρδιά. Να λες Δόξα τω Θεώ και να του ψελλίζεις ευχαριστώ. Να μην κλείνεσαι ακόμα κι όταν μαύρα σύννεφα σου κρύβουν τον ήλιο σου. Δε θα μείνουν “για πάντα” εκεί. Μία δύσκολη στιγμή είναι που θα περάσει και θα χαθεί. Και θα έρθει καινούργια πιο αισιόδοξη μέρα που ποιος ξέρει ποιο ανέλπιστο όνειρό σου θα κάνει πραγματικότητα ;

Να ζεις τις στιγμές! Το “για πάντα” θα έρθει μόνο του σαν περνάς όμορφα, σαν ζεις το τώρα και προσπαθείς για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό θα είναι το “για πάντα” σου, να χαίρεσαι τη ζωή σου, να είσαι πρωτοπόρος στις χαρές μα και στις λύπες να βαστάζεις κρατώντας λάβαρα τη θέληση και την πίστη σου. Ζεις, κι αυτό είναι από μόνο του ευτυχία. Να θυμάσαι, τα καλύτερα έρχονται, ίσως για λίγο να χάνουν το δρόμο τους όμως ο προορισμός τους δεν αλλάζει. Να τα καρτερείς στεκούμενος μαχητής στις δυσκολίες ώσπου να ‘ρθουν και τότε η χαρά να πλημμυρίσει όλη σου την ψυχή. Γιατί σημασία δεν έχει να είσαι σπουδαίος αλλά γενναίος!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments