Πράξη πρώτη ‘Σε Θέλω’

Πράξη πρώτη 'Σε Θέλω'

Όλα αθώα ξεκινάνε.

Το βλέμμα, ο πόθος, το πάθος , η έλξη, ακόμη και η ανάγκη να βρίσκεσαι κοντά στον άνθρωπο που διψάς. Λες και κάποιο αόρατο σχοινί, επέλεξε να σας δέσει άθελα σας.

Όχι, δεν σημαίνει αμοιβαιότητα συναισθημάτων, σημαίνει πως κάποιο γρανάζι σου δούλεψε, θαρρείς ξεχασμένο από την αχρησία. Όλα αθώα ξεκινάνε, μα η αθωότητα τα εγκαταλείπει και ξεφτίζει, όσα νιώθεις γίνονται επίμονα, κτητικά κάποιες φορές και εχθρικά. Διότι αυτό είναι ο Έρωτας, κεκαλυμμένος πόλεμος μέχρις εσχάτων για πλήρη κατάκτηση.

Έτσι, απλά μαθαίνεις να φλέγεσαι αθόρυβα, να εξαλείφεις με ευθύς επιθέσεις και δόλιους τρόπους τον ανταγωνισμό, να επιζητάς επιβεβαίωση της υπεροχής σου απέναντι στον άνθρωπο που λατρεύεις.

Η επιλογή που πρέπει να κάνεις είναι ανάμεσα σε λόγια που δεν πιστεύεις ούτε εσύ και στις σιωπηλές πράξεις, αφήνοντας αυτές να ουρλιάζουν το ‘Θέλω’ σου.

Να ξέρεις κάτι όμως φίλε μου που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή, τα λόγια πρέπει να είναι αυταπόδεικτα. Πριν τολμήσεις να τα ξεστομίσεις, γέμισε τα ζωή και σάρκα.

Δείξε την αγάπη, πριν πεις το Σ’ αγαπώ.

Βλεφάρισε τον πόθο, προτού τον αγγίξεις.

Λόγια και λόγια και μόνο λόγια, έχτισαν κάτι όμορφες αιθαλομίχλες που ‘ζάλισαν’ για λίγο τις εντυπώσεις και σαν κάλπικα πυροτεχνήματα, έβγαλαν μονάχα τέσσερις σπίθες.

Πράξε το  σε ‘Θέλω’ και όλα είναι δυνατά μετά από αυτό. Ακόμη και το ακατόρθωτο.

Μέχρι τότε … κοίτα το πάθος από μακριά και άσε το βλέμμα να δείξει τον πόθο που γεννά η  μεθυστική έλξη και γεύσου την αθωότητα που σε λίγο σε αποχαιρετά.

 

 

Υ.Γ: Κάτι νέο έρχεται, το αισθάνεσαι όπως κι εγώ. Αξίζει, δεν θα είναι επιχρυσωμένο, σου το υπόσχομαι!

Posted in
Αναστασία Παπαδάκη

Αναστασία Παπαδάκη

Η Αναστασία Παπαδάκη είναι γεννημένη το Μάρτιο του 1985. Κατάγεται από τον Έβρο όπου και κατοικεί. Τα έργα της είναι το "Pis Aller" και η ποιητική συλλογή "Πυρφόρος Έρως" .

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.