Πως να καλυτερέψουμε τον εαυτό μας

Πως να καλυτερέψουμε τον εαυτό μας

Γράφει η Έλλη Στασινή

Υπάρχουν πολλά συναισθήματα, που μας κάνουν να αισθανόμαστε δυσφορία. Αγανακτούμε με ότι κάνουμε, Μπορεί αυτό να έχει σχέση με την δουλειά… Με την σχέση μας…. Με τα παιδιά μας. Μήπως κουβαλάς μέσα σου μνησικακία, για κάποιο κοντινό σου πρόσωπο; και δέντρο έχεις εκφράσει ποτέ; Αυτό μολύνει το μέσα σου. Τις σκέψεις τις δημιουργούμε εμείς, και βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να νιώσουμε το συναίσθημα, ευχάριστο ή δυσάρεστο; Έχουμε επιλογή.

Αρνητικότητα η θετικότητα; Μπορεί ίσως… Κάποιος.. Κάποτε… Να ήταν ανειλικρινείς μαζί σας, ειρωνικός, ακόμη και εκνευριστικός. Αυτό που σκέφτεσαι και νιώθεις όμως μπορεί να το παράγεις και να το φτιάξεις είτε θετικό είτε αρνητικό. Η δυστυχία χαλάει την εσωτερική μας γαλήνη και αυτό αντανακλάται έξω μας. Σταμάτα αυτό που κάνεις. Μίλησε, εξέφρασε αυτό που θες να πεις, αυτό που αισθάνεσαι, διώξεις την αρνητικότητα που έχεις δημιουργήσει, με την σκέψη σου, η αρνητικότητα, μεταφέρεται και ποτέ δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να λύνουμε τα προβλήματα μας. Ακόμη και σε ένα απλό δεν έχω χρήματα, αχ τι θα κάνω; Γκρίνια για την καθημερινή εργασία μας.

Η αρνητικότητα είναι κολλητική και εξαπλώνεται πολύ πιο εύκολα από την θετικότητα. Εσύ είσαι υπεύθυνος, μόνο εσύ, για το μέσα σου. Πέταξε το όπως ένα σάπιο μήλο που κρατάς στο χέρι σου, όπως πετάς μια άχρηστη κάλτσα, που έχεις στο συρτάρι σου. Δεν πρέπει να κρατάς πόνο μέσα σου η να το κουβαλάς, και δεν μιλάω για απώλεια η θάνατο κοντινό μας προσώπου. Έχουμε την δυνατότητα να τα ανατρέψουμε όλα με θετική σκέψη…

Αρχικά όσο μπορούμε, έχουμε δύναμη μέσα μας, όλα είναι θέμα επιλογής. Πρέπει να απαλλαγούμε από αρνητικά συναισθήματα. Πολλές φορές γινόμαστε κυκλοθυμικοί είναι λογικό και φυσικό… Κατά πόσο όμως θα επιτρέπουμε έχουμε επιλογή, δεν είναι κρίση, είναι γεγονός.. Αν ήταν στο χέρι μας τι θα επέλεγες; χαρά η πόνο; Σύγκρουση ή Ειρήνη; Ηρεμία η σύγχυση;

Η θεραπεία και η σωτηρία είναι στην διάθεση μας. Όταν αποδεχόμαστε το θυμιατό λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεσπάσουμε στο πιο κοντινό μας πρόσωπο. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι φυσικά να τα ξεσπάμε στα τυφλά. Όμως αναρωτηθούν…. Διαχώρισε.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments