Πως να διακόψετε μια σχέση

pos-na-diakopsete-mia-schesi

Οι γάμοι συχνά καταλήγουν σε διαζύγιο, οι παλιοί φίλοι απομακρύνονται καθώς περνούν τα χρόνια και όχι απαραίτητα από δικό μας λάθος, αλλά ο ραγδαίος ρυθμός των αλλαγών το καθιστά ευκολότερο το τέλος μιας σχέσης, ειδικά αν την ξεκινήσατε σε νεαρή ηλικία. Ίσως εξελιχτήκατε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, και ο τρόπος ζωής σας δεν συμβαδίζει πλέον ή ίσως η σχέση σας ολοκλήρωσε τον σκοπό της. Τα παιδιά μεγάλωσαν. Βοηθήσατε ο ένας τον άλλον να ανεξαρτητοποιηθεί, ξεπεράσατε ορισμένες δυσκολίες μαζί, ή βρήκατε την εσωτερική σας ασφάλεια.

Δεσμός δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε κολλημένοι σε μια σχέση. Από την άλλη, αν η σχέση συνεχίζει να στραγγίζει την ενέργεια σας, και δεν συμβάλλει στην εξέλιξη σας, τότε πρέπει να διακοπεί. Μερικοί άνθρωποι έχουν την τάση να παίρνουν τους δεσμούς υπερβολικά σοβαρά, και να παραμένουν γαντζωμένοι σε μια σχέση στην οποία οι περισσότεροι θα είχαν πει Αντίο. Μπορεί αυτό να γίνει λόγω λανθασμένης αντίληψης του καθήκοντος, πίστης, άγχους για μοναξιά, ή ακόμη επειδή έχουν περάσει ένα κομμάτι του εαυτού τους, μέσω του συντρόφου τους.

Εντοπίστε τα Θετικά και Αρνητικά στοιχεία που βλέπετε στον σύντροφο σας και τα οποία επιθυμείτε να ασπαστεί ο δικός σας εαυτός, έτσι θα είναι ευκολότερο να διακόψετε ή να φύγετε από μια σχέση. Αν ο σύντροφος σας είναι βίαιος, προσβλητικός, άπιστος, τότε, ο δεσμός είναι ακατάλληλος και αυτοκαταστροφικός. Γιατί αφήνετε τον αυτοσεβασμό σας να πέσει χαμηλά; Μήπως τιμωρείτε τον εαυτό σας για κάτι; Μήπως θα έπρεπε να αγαπάτε τον εαυτό σας περισσότερο;

Μην σπαταλάτε χρόνο αναλύοντας τον λόγο που σας φέρετε άσχημα ο σύντροφος σας. Φύγετε και μάθετε να νοιάζεστε περισσότερο για τον εαυτό σας. Ίσως δεν έχετε πλέον πολλά κοινά ως φίλοι, εραστές.

Όποτε αισθάνεστε πλήξη, ανησυχία, ο φίλος σας μπορεί να αρνηθεί λέγοντας ότι δεν μπορεί χωρίς εσάς, ότι είστε εγωιστές, προδότες. Αυτό όμως καθρεφτίζει τον δικό σας φόβο ή δισταγμό. Είναι φυσικό να λυπάστε, είναι υγιές κομμάτι της διαδικασίας του χωρισμού. Δεν θα υπάρχουν επικρίσεις, ενοχές, τύψεις. Μόνο ένας χωρισμός που συνοδεύεται από αγάπη και ανταλλαγή ευχών για τον διαφορετικό δρόμο που θα τραβήξετε. Διακόψτε μια σχέση, αν έτσι πρέπει να γίνει.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments