Πως με έσωσε το κράνος

Πως με έσωσε το κράνος

Καθημερινά μου αποδεικνύεται πως ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος. Έτσι έγινε και το Σάββατο το μεσημέρι καθώς έφευγα από το σπίτι μου να πάω, να πιω ένα καφεδάκι χαλαρό και να αποβάλλω την ένταση της εβδομάδας!

Κοίταξα τον καιρό, για να ξέρω αν θα χρειαστώ να πάρω αδιάβροχο μαζί μου και τα συναφή. Ντύνομαι λοιπόν, παίρνω το μπουφάν με τις προστασίες, παίρνω και το ολοκαίνουριο κράνος, που το είχα αγοράσει το προηγούμενο βράδυ και πηγαίνω προς το πάρκινγκ που σταθμεύω την μηχανή! Ξεκλειδώνω την πόρτα του γκαράζ και ανεβαίνω, αφού έχω φορέσει τον εξοπλισμό και βάζω μπροστά! Την άφησα λίγο να ζεσταθεί και ξεκίνησα!

Βγαίνοντας λοιπόν από το γκαράζ και έχοντας κάνει 50 μόλις μέτρα ένας οδηγός σε κάθετο δρόμο παραβιάζει το ΣΤΟΠ, με αποτέλεσμα να βρεθώ κάτω και το κεφάλι μου να χτυπά με 20 χιλιόμετρα στον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και η μοτοσυκλέτα μου να συνεχίζει να γλιστράει! Ο οδηγός του οχήματος βγήκε από το όχημα του! Δίπλα ακριβώς, σε ένα κατάστημα που παίρνω καφέ σχεδόν καθημερινά, τα παιδιά πετάχτηκαν έξω και με βοήθησαν να σηκώσουμε τη μηχανή! Κοιτάω ότι είμαι καλά και ευχαριστώ το κράνος μου που με έσωσε! Χαλάλι τα 200 ευρώ που έδωσα!  Άξιζαν!

Το παλικάρι που μου έκλεισε το δρόμο έρχεται και μου ζητάει συγνώμη! Έχει σαστίσει και η κοπελιά που είχε μαζί του γιατί ακούσανε το μπάμ στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου! Είμαι καλά όμως χάρη τον εξοπλισμό! Κράνος, μπουφάν και παντελόνι! Παίρνουμε τηλέφωνο τις ασφαλιστικές να στείλουν γερανό και να καταγράψουν το συμβάν! Παράλληλα έρχεται και το φιλαράκι που θα πηγαίναμε για καφεδάκι να βοηθήσει, πήραμε καφέ από το κατάστημα δίπλα και περιμένουμε! Και τότε συμβαίνει δεύτερο ατύχημα! Μηχανάκι! Μικρό! Αναβάτης ήταν ένα παλικάρι 20-25 χρονών! Ευτυχώς φοράει κράνος! Ακούμε το μπαμ και γυρίζουμε! Έχει πέσει μαζί με το μηχανάκι επάνω σε ένα αυτοκίνητο!  Έχει χτυπήσει στο γόνατο! Στο κεφάλι ευτυχώς όχι! Πολύ τυχερός! Ήταν δυνατή σύγκρουση! Σχεδόν μετωπική! Το μηχανάκι διαλυμένο το πάμε στην άκρη! Βάζουμε το παιδί να καθίσει κάτω! Ο φίλος που ήταν μαζί μου είναι γιατρός, έτσι πηγαίνει δίπλα του να δει πόσο έχει χτυπήσει, αν χρειάζεται κάποια βοήθεια και καλούν ασθενοφόρο και τροχαία! Ευτυχώς έμαθα την επόμενη μέρα ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του!

Έρχεται ο υπάλληλος από την ασφαλιστική για να καταγράψει το δικό μου ατύχημα και λέω δικό μου γιατί ένα ατύχημα είναι άσχημο αλλά σου δίνει και εμπειρία! Αρκεί να φοράς τον εξοπλισμό σου, χωρίς εκπτώσεις! Ώστε να μπορείς να την αξιοποιήσεις! Καταγράφει το συμβάν, τις ζημιές, σε εξοπλισμό και όχημα και φορτώνουμε την μηχανή στο γερανό για να την μεταφέρουμε στο συνεργείο! Τα υπόλοιπα θα πάρουν το δρόμο τους, ώστε να επισκευαστεί η μηχανή και να ξαναβγεί όμορφη στους δρόμους και εγώ να είμαι χαρούμενος επάνω της φορώντας τον εξοπλισμό μου! Ενημερώνω τους δικούς μου για το τι έχει συμβεί και τους επιβεβαιώνω πως είμαι καλά και δεν έχω χτυπήσει καθόλου! Τέλος καλό λοιπόν και όλα καλά!

Όλο αυτό το καταθέτω ως εμπειρία γιατί αφενός είναι πραγματική και αφετέρου για να σας δείξω πόσο σημαντικό είναι να φοράμε εξοπλισμό ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ!

Είτε πάμε ένα ταξίδι, έναν καφέ σε διπλανή περιοχή είτε πάμε στο περίπτερο στην επόμενη γωνία!

Αν δεν φορούσα τον εξοπλισμό μου σίγουρα τώρα δεν θα μπορούσα να γράψω αυτές τις λέξεις και να προσπαθώ να μεταφέρω την εμπειρία μου αυτή! Θα βρισκόμουν σε κάποιο νοσοκομείο με τραύματα και ίσως με άσχημη κατάληξη για την υγεία μου και τους δικού μου να έχουν τρελαθεί από την αγωνία τους, αντί να έχουν το χαμόγελο που έχουν τώρα που είμαι μαζί τους!

Σκεφτείτε την υγεία σας, την ακεραιότητα σας, το σώμα σας αλλά μην ξεχνάτε και την ανάγκη των δικών σας ανθρώπων που θέλουν να είναι κοντά σας και να σας βλέπουν να χαμογελάτε!

Το κράνος – εξοπλισμός και η ζώνη ασφαλείας μας συνδέει με τη ζωή!

Να είστε όλοι καλά και LIVE TO RIDE!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments