Περήφανη μάνα, γιατί μου το επιβεβαιώνουν οι άλλοι

Περήφανη μάνα, γιατί μου το επιβεβαιώνουν οι άλλοι

Γράφει η Αλκμήνη

Περήφανη, γιατί μου το επιβεβαιώνουν οι άλλοι Χρόνια πολλά στον εαυτό της μια γυναίκα (μάνα) μπορεί να δώσει μόνο όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της. Να έχει τη δυνατότητα ο χρόνος που θα έχει να είναι όσο το δυνατόν πιο πολύς για να δώσει όσα περισσότερα χρειάζονται τα παιδιά της ως μάνα, να τα προστατεύει, να τα νοιάζεται και εκείνα να έχουν περισσότερες καλές αναμνήσεις όταν τους χωρίσει ο θάνατος.

Σ’ αυτές που έγιναν μάνες των γονιών τους… Έτσι θα μάθουν να ζουν και εκείνα και να συνεχίσουν τη ζωή τους με απώλειες μεν αλλά με αξίες πανανθρώπινες. Είναι ποτέ δυνατόν να νομίζεις ότι είσαι καλή μάνα και να εύχεσαι μόνη σου χρόνια πολλά στον εαυτό σου;

Είναι σαν το χειρούργο που βγάζει φωτογραφία τον ασθενή με τα αίματα μετά από την επέμβαση για να δείξει ότι πέτυχε, ένα δικαστή που πήρε προαγωγή και το διατυμπανίζει τάχα μου ευχαριστώντας τους φίλους και γνωστούς για να του δώσουν συγχαρητήρια ή ένα πρόσωπο που ποζάρει εσκεμμένα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με φόντο τον ήλιο για να μας πείσει πως είναι όμορφο. Αφήστε τους άλλους να δουν μέσα σας.

Ένας σύζυγος κάποτε που απευθύνθηκε αγριεμένα μπροστά μου στη γυναίκα του επειδή δε συμφωνούσε μαζί του και ήθελε να την μειώσει ακόμα τα λόγια του: «Δεν είσαι σε τίποτα καλή, μόνο στα παιδιά σου και στο σπίτι σου» και την ρώτησε πως νοιώθει. Περήφανη του απάντησε εκείνη γι’ αυτό που μου είπες τώρα.

Γιορτάστε μόνο αν σας το επιβεβαιώνουν τα παιδιά σας και ο πατέρας των παιδιών σας. Εκεί είναι κρυμμένη όλη η αλήθεια.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments