Παντζάρι σε σκόνη. Δείτε με πόσους τρόπους το χρησιμοποιείτε.

παντζάρι

Πολλοί θεωρούν το παντζάρι υπερτροφή λόγω των θρεπτικών του συστατικών.

Περιέχει διοξείδιο του πυριτίου, ζωτικής σημασίας για το υγιές δέρμα, τα νύχια, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τα οστά.

Περιέχει σε μεγάλη ποσότητα κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, αλλά και ίχνη από σπάνια μέταλλα, όπως ρουμπίνιο και κάσιο. Παράλληλα περιέχει βιταμίνες Β1 και Β2 και φυσικά υδατάνθρακες, ίνες, αλλά και πρωτεΐνες.

Οι ίνες που μας προμηθεύουν τα παντζάρια έχουν δείξει ότι υποστηρίζουν την εντερική λειτουργία και την εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης.

Ο συνδυασμός των ινών που περιέχουν και της βήτα-κυανίνης φαίνεται να προστατεύουν τον εντερικό σωλήνα από εκφυλιστικά φαινόμενα. Η βητα-κυανίνη, στην οποία οφείλεται και το βαθύ κόκκινο χρώμα του παντζαριού, αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι, η οποία μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία, την ανεπάρκεια πρωτεϊνών, το διαβήτη.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να συμπεριλάβουμε το παντζάρι στην διατροφή μας χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το παντζάρι ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σπανάκι, μόνο που από το φυτό, πολυτιμότερη είναι η βολβώδης ρίζα του, που πολλές φορές την αποφεύγουμε επειδή είναι κάπως κοπιαστική η διαχείρισή της. Πρέπει να ξεπλυθεί, να βράσει, να αποφλοιωθεί, διαδικασία που γίνεται δύσκολη εάν σκεφτούμε ότι το κόκκινο χρώμα της ρίζας βάφει τα πάντα.

Για εκείνους, λοιπόν, που αποφεύγουν αυτή την διαδικασία, υπάρχει το αποξηραμένο παντζάρι σε κύβους, αλλά και η σκόνη παντζαριού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

6 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το παντζάρι σε σκόνη

Φτιάξτε τα δικά σας ζυμαρικά με σκόνη παντζαριού, αυγά, αλεύρι.


Ραντίστε με την σκόνη τα δικά σας χειροποίητα τρουφάκια να τα κάνετε πιο..ερωτικά.

Φτιάξτε κατακόκκινα, υγιεινά, cupcakes.


Ετοιμάστε smoothie με παντζάρι, χυμό πορτοκαλιού, γιαούρτι κλπ.

Γιατί όχι, φτιάξτε φυσικά καλλυντικά όπως ρούζ ή lip balms για να τονίσετε το χρώμα σας.

Πηγή

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments