Πάντα υπάρχει λόγος!

Πάντα υπάρχει λόγος!

Λένε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο… Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι μεγάλη αλήθεια. Όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας έχουν κι από κάτι να μας διδάξουν. Δύσκολα και εύκολα, απλά και σύνθετα. Είναι όμως αυτές οι στιγμές που θεωρείς ακράδαντα ότι σημαίνουν κάτι αλλά δεν ξέρεις τι. Πασχίζεις επίμονα να μάθεις, μα πως να είσαι βέβαιος/η;

Για παράδειγμα σκέφτεσαι…. Μου αρέσει ο/η τάδε, θέλω να τον/την γνωρίσω εφόσον οι δρόμοι μας συναντήθηκαν. Οι σκέψεις που σε περιτριγυρίζουν είναι συγκεντρωμένες στο εξής συμπέρασμα… Για να συναντηθήκαμε κάτι σημαίνει. Ορμώμενος/η από αυτό λοιπόν το συμπέρασμα συνεχώς σκέφτεσαι: Μου μίλησε, με κοίταξε, κάθισε παρέα μου, άρα… όλα κάτι σημαίνουν. Μάλλον όχι! Ίσως δεν είναι ακριβώς έτσι ή πάντα έτσι. Ίσως απλά να συνέβησαν όλα αυτά χωρίς αποκλειστικά να έχουν κάποιο βαθύτερο νόημα. Το βαθύτερο νόημά τους πιστεύω προέρχεται από εμάς. Είναι και η δική μας προσπάθεια αυτή που θα καθορίσει το αποτέλεσμα και φυσικά και η αντίληψή μας στο πλαίσιο των πραγμάτων.

Πόσο πρόθυμοι, πόσο αισιόδοξοι είμαστε στο να τολμήσουμε ν’ ανακαλύψουμε τι σημαίνει η συνάντησή μας μ’ ένα άλλο πρόσωπο. Επιπλέον πόσο προσεκτικοί είμαστε στα συμβάντα, στις περιστάσεις. Έχουν όντως κάποιο ουσιαστικό νόημα ή είναι απλά μία πλάνη του μυαλού μας που έχει κολλήσει στο ”επιθυμητό”; Η προσπάθεια, η αντίληψη και η θέλησή μας επομένως θα μας βοηθήσουν να δούμε πιο καθαρά αν πιστεύουμε σωστά ή λάθος σε όσα έχουμε συμπεράνει.

Το σίγουρο είναι πως ένα πράγμα είναι αυτό που δε μπορεί να αλλάξει, το γραφτό μας. Η δική του ανεξίτηλη σφραγίδα θα μας στιγματίσει την κατάλληλη στιγμή σε όποιον τομέα της ζωής μας, ανεξάρτητα της θέλησης και της προσπάθειάς μας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να προσπαθούμε και να παλεύουμε για τα ”θέλω” μας και τα ”πρέπει”. Πάντα υπάρχει λόγος να το κάνουμε γιατί είμαστε μαχητές κι αγωνιστές που δεν καταθέτουν εύκολα τα όπλα διότι η ζωή είναι ένας μεγάλος, σπουδαίος αγώνας και η σκυτάλη είναι στα χέρια του καθενός μας για να την χρησιμοποιήσει όσο γίνεται καλύτερα φτιάχνοντας κι ορίζοντας ο ίδιος το αποτέλεσμα που θα καθορίσει είτε λίγο είτε πολύ την έκβαση της ζωής του. Γιατί είμαστε ως ένα μεγάλο βαθμό εμείς οι ίδιοι στιβαχτάτες της ζωής μας!

0 0 votes
Article Rating
Posted in ,
Κατερίνα

Κατερίνα

Αγαπώ ό,τι με περιβάλλει και μου αρέσει να προσπαθώ για το ο,τιδήποτε ακόμη και για πράγματα που μπορεί να συναντώ για πρώτη φορά!

Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments