Πάμε για καφέ…;

Πάμε για καφέ

Πρώτες μνήμες, η μικρασιάτισα αγαπημένη γιαγιά με ένα μπακιρένιο μπρίκι ένα επίσης μπακιρένιο αναδευτήρα πάνω στο καμινετάκι με ευλαβικό σχεδόν τρόπο να φτιάχνει καφέ. Και εγώ να τρέχω να παίρνω το σκαμνάκι μου να το φέρνω κοντά της για να δω… να παρατηρήσω το μαγικό τρόπο της παρασκευής του ελληνικού καφέ.

Σιγά σιγά ευλαβικά να ρίχνει τις ανάλογες ποσότητες καφέ και ζάχαρης και μετά με συγχρονισμένες κυκλικές κινήσεις να αναδεύει το σκουρόχρωμο υγρό που όσο ζεσταινόταν μοσχομύριζε ο τόπος…

«Ο καφές τζιέρι μου» μου έλεγε… «ο καφές θέλει αγάπη για να γίνει καλός, να βάζεις αγάπη όταν τον φτιάχνεις… και να τον πίνεις πάντα με αυτούς που αγαπάς…» και εγώ άνοιγα διάπλατα τα ματάκια μου και παρατηρούσα πώς τον έφτιαχνε ενώ συγχρόνως έπαιρνα βαθιές ανάσες εισπνέοντας το υπέροχο άρωμα του…

Ο καφές λοιπόν αυτό το μαγικό υγρό της καθημερινότητας μας… καθημερινή απόλαυση και αιτία συνάντησης…

Υπάρχουν πολλών ειδών καφέδες… ο ελληνικός, ο καπουτσίνο, ο φρέντο, ο εσπρέσο, ο γαλλικός…. και τόσοι άλλοι, όμως ανεξάρτητα από το είδος καφέ είναι και ανάλογα με ποιον πίνεις τον καφέ σου, που τον κάνει να αλλάξει τη «γεύση» του.

Παραδείγματος χάρη ο μοναχικός καφές , αυτός που τον πίνεις βιαστικά το πρωί είτε οδηγώντας το αμάξι σου… ή σε ένα διάλειμμα της δουλειάς σου χαμένος στις σκέψεις σου.

Ο γνωστός καφές της παρηγοριάς την στιγμή που μόλις έχεις «αποχαιρετήσει» καποιο αγαπημένο εξαντλώντας το συναίσθημα και έρχεται εκείνη η γνώριμη γεύση να ξυπνήσει τις αισθήσεις ξανά , να σου υπενθυμίσει ότι η ζωή συνεχίζεται.

Ο καφές με φίλους και μεγάλη παρέα… εκεί τον συνδυάζεις με χαμόγελα, γκρίνιες, πειράγματα… και γουλιές καφέ για να πάρεις ανάσες.

Ο καφές με τον αγαπημένο/η φίλο/η …χμμμ εδώ ο καφές έρχεται δεύτερος καθώς τις περισσότερες φορές είναι η δικαιολογία της συνάντησης… είναι οι φορές που το ρολόι κ το κινητό δεν υπάρχουν …και οι γουλιές είναι μικρές και αργές για να παρατείνουν την απόλαυση του καφέ και της συνάντησης.

Πάμε για καφέ λοιπόν..;; Μια έκφραση που όλοι λέμε… έχουμε πει… από επιθυμία να γευτούμε μαζί με τους ανθρώπους που επιλέγουμε αυτή τη γευστική συνήθεια.

Τις περισσότερες φορές είναι η δικαιολογία για να βρεθούμε με αγαπημένους να μοιραστούμε τα νέα μας…να επικοινωνήσουμε…

Αυτό είναι λοιπόν ο καφές… Συνάντηση… Επικοινωνία… Γι’ αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που θα σας πει κάποιος…

«Πάμε για καφέ..;» χαμογελάστε και πείτε.. «Εννοείται» ..

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments