Παλεύεις με τον εαυτό σου;

Παλεύεις με τον εαυτό σου;

Μοναδικότητα… αυθεντικότητα… κάθε μέρα παλεύουμε με τον εαυτό μας, μη θέλοντας ν’ αποδεχτούμε τα μοναδικά στοιχεία που συνθέτουν αυτό που είμαστε, αυτό που δημιούργησε τον Γιώργο Κοκκινίδη, τον Παύλο Ξαρχάτη, την Δέσποινα Μήτρογλου, τον Θέμη Πετρίδη. Άνθρωποι με τα δικά τους εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά που δεν υπήρξαν κι ούτε πρόκειται να ξαναυπάρξουν ακριβώς έτσι : ντροπαλοί και λιγομίλητοι, αλλά με ευφυΐα και κλίση στα καλλιτεχνικά. Κοινωνικοί και χαμογελαστοί, αλλά εγωιστές και αλαζόνες. Με μαύρα, πολλά, σγουρά μαλλιά, με γαμψή ή γαλλική μύτη. Με πράσινα ή καστανά μάτια.

Μα πετάγεται η κοιλιά μου! Τα χείλια μου είναι πολύ λεπτά! Είμαι φαλακρός! Δεν είμαι έξυπνος! Δεν πέρασα στο πανεπιστήμιο, ανίκανος είμαι!

Είσαι μοναδικός! Εσύ, ναι εσύ! Αυτή την στιγμή που διαβάζεις το άρθρο και κυλάει η άμμος από την κλεψύδρα τής ζωής σου, εσύ, που ασχολείσαι  με πικρίες και έχθρες, ενώ άλλοι είναι έξω και γλεντούν, κάτσε τώρα και συνειδητοποίησε , πως δεν υπάρχει κανείς, κανείς, κανείς άλλος σαν κι εσένα, που να έχει όλ’ αυτά τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνεις.

Μοναδικός σ’ αυτά που νιώθεις, στον τρόπο που τα νιώθεις, στον τρόπο που τα εκφράζεις. Μοναδικός στις αξίες σου, στην ηθική σου, σ’ αυτά που ανέχεσαι, στα όρια και στις εκρήξεις σου. Στα γούστα σου, στις προτιμήσεις σου, στις αντιδράσεις σου. Στους μορφασμούς σου, στον τρόπο που χαμογελάς, που συνοφρυώνεσαι, που κλαις, που φωνάζεις. Στον τρόπο που αγγίζεις τους άλλους, που χαϊδεύεις το παιδί σου, που κάνεις έρωτα με τον σύντροφό σου. Μοναδικός στην μοναχικότητά σου, στον τρόπο που διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου, που τον σπαταλάς ή τον υπολογίζεις. Στο πώς ξοδεύεις ή αποταμιεύεις τα χρήματά σου. Στις υποχωρήσεις και στους συμβιβασμούς σου. Ή και στις μάχες που θα επιλέξεις να δώσεις.

Σκύψε με στοργή σ’ αυτό το εύθραυστο άτομο που λέγεται “εσύ”. Κανάκεψέ το. Δες το με συμπάθεια. Χάρισέ του έναν παρηγορητικό λόγο. Κλάψτε μαζί, πενθήστε γι’ αυτά που χάσατε, για τις ανοχές που δείξατε κι έχετε υποστεί ως σώμα και ψυχή.

Είσαι μοναδικός πάνω στη γη. Ποτέ δε θα υπάρξει δεύτερος-ίδιος. ΠΟΤΕ.

5 1 vote
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments