Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

Γράφει ο Γεράσιμος Αστέρης

Είναι η ασθένεια που έρχεται και χτυπάει απρόσκλητα την πόρτα, χωρίς να λογαριάζει την ηλικία, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες ενός ατόμου!

Τα τελευταία χρόνια, όμως, ο «επισκέπτης» αυτός είναι αρκετά συχνός! Είναι συχνός όμως στις παιδικές ηλικίες. Το μεγάλο ερώτημα είναι το γιατί; Γιατί σε ένα παιδί; Γιατί να του στερήσεις το χαμόγελο της ανέμελης και αθώας αυτής ηλικίας; Γιατί να το πάρεις από το προαύλιο του που έπαιζε, που ξεσπούσε, που είχε ως αντίπαλο έναν φίλο του… και όχι εσένα!

Γιατί να το περιορίσεις σε 4 τοίχους, έχοντας ως φίλους καθημερινούς τους επαγγελματίες υγείας και όχι τους συνομήλικους του.

Γιατί να σταθείς εμπόδιο στη νοητική ευκινησία και στις ικανότητες εκμάθησης ενός παιδιού; Τώρα ξεκινάει να δομεί τη βάση της ζωής του!

Στη διαδρομή αυτού του ψυχικού και αφόρητου πόνου ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανθρώπινη πλευρά μας, που μέσα στην οχλαγωγία των σκέψεων και των πλασματικών αναγκών μας, την έχουμε ξεχάσει!

Τι σημασία, λοιπόν, έχει αν ο άνθρωπος που θα αφιερώσει πέντε λεπτά από τη ζωή του για να σώσει μια παιδική ζωή είναι φτωχός ή πλούσιος, μορφωμένος ή αμόρφωτος, λευκός ή μαύρος, ψηλός ή κοντός, ετερόφυλος ή ομοφυλόφιλος, Ευρωπαίος ή Ασιάτης…. Θέλω να πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος προσπερνά κάθε ενδόμυχη ρατσιστική διάθεση όταν θα δει στο δρόμο δυο μαχητικά ματάκια με καρφωμένο βλέμμα σε ένα φαλακρό παιδάκι να ζητά βοήθεια! Να βροντοφωνάζει στο πρόσωπο του η ανάγκη να ζήσει και ότι θα τα καταφέρει!

Οι ήρωες, λοιπόν, δεν είναι μόνο οι μεγάλοι που κατάφεραν να αποδεσμευτούν από χρόνιες υποχρεώσεις. Οι ίδιοι πέρασαν μια ζωή επιλέγοντας αυτοβούλως τον δρόμο της προσωπικής εξέλιξης, τους φίλους τους, την οικογένεια τους και διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους!

Δικαίωμα όμως στη ζωή έχουν όλοι οι άνθρωποι! Η ζωή όμως ξεκινά από τα παιδιά… Κρίμα είναι να τελειώνει και ‘κει.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments