Όταν τα παραμύθια ζωντανεύουν!

prince-and-princess-2974424__480

Μόνη καρδιά φυλακισμένη σε λάθος αγάπες, χείμμαρες τα συναισθήματα πλημμυρισμένα από φόβο. Όλα χαμένα… Παρατημένη απ’b όλα… Κάθομαι σιωπηλή με το βλέμμα καρφωμένο στο πάτωμα.

Ξαφνικά βήματα… δεν είναι ανθρώπινα νομίζω… Τρέχω στο παράθυρο, είναι ένα άσπρο άλογο… Και δεν είναι μόνο, έχει επάνω του έναν καβαλάρη. Δεν μπορώ να διακρίνω καλά, ένα φως με τυφλώνει. Μα ναι, όσο πλησιάζουν βλέπω πιο καθαρά… Είναι ένας πρίγκιπας με στέμμα και κόκκινο πέπλο.

Τι γυρεύει εδώ; Μήπως είναι ο δικός μου πρίγκιπας; Μήπως εμένα ψάχνει; Όμως τι λέω; Θαρρείς και παρανόησα, δεν είμαστε σε παραμύθι. Κλείνω τα μάτια και τ’ ανοίγω πάλι, είναι μια πλάνη του μυαλού μου σκέφτομαι… Κοιτάζω ξανά μέσα από το παράθυρο. Μα είναι ακόμη εδώ! Μήπως ονειρεύομαι;

Θα πάω να του μιλήσω, ναι, αυτό θα κάνω. Η καρδιά μου χτυπά τόσο γρήγορα, τόσο δυνατά, τα βήματά μου τόσο σιγανά κι άξαφνα γοργά, είμαι μπροστά του τώρα… ” Γειά σου πρίγκιπα! ” του λέω με τρεμάμενη φωνή. ” Ψάχνεις κάτι ; Μήπως κάτι έχασες ; ” Με το βλέμμα του φωτεινό και το χαμόγελο σχηματισμένο στο πανέμορφο πρόσωπό του μου απαντά : ” Ψάχνω την πριγκίπισσά μου! ” ” Μα οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες ζουν στα παραμύθια ” , του αποκρίνομαι.

” Κάνεις λάθος! ” , οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες υπάρχουν όσο υπάρχει αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Τότε το παλικάρι γίνεται πρίγκιπας και η κοπέλα η δική του πριγκίπισσα. Στέμμα είναι η αγάπη τους και πύργος το μέρος εκείνο όπου την στεγάζουν.

Έμεινα αποσβολωμένη…  Παραμύθι και αλήθεια μπλέχτηκαν. Μία ευχή στο αυτί του ψιθύρισα, άνοιξα την αγκαλιά μου, τον φίλησα γλυκά στο μάγουλο κι εκείνος μου χάρισε το ζεστό του χαμόγελο κι ύστερα εχάθη.

Γύρισα πίσω στο σπίτι, χαρούμενη τώρα και με διάθεση γιορτινή, αναφώνησα : ” Υπάρχει, ναι, είναι αλήθεια, υπάρχει και ο δικός μου πρίγκιπας ! ” Τέρμα η στεναχώρια, τέρμα η θλίψη, από στιγμή σε στιγμή θα φανεί και δεν πρέπει να με βρει λυπημένη. Θα φορέσω το πιο φωτεινό μου χαμόγελο και σαν θα ‘ρθει θα του το χαρίσω μαζί με την αγάπη μου. Κι όλες οι μπόρες θα γίνουν παρελθόν και στο θρόνο της καρδιάς μας θα βασιλεύει μονάχα η αγάπη, η αγάπη που όλο τον κόσμο ανασταίνει!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments