Όταν ο Έρωτας διχάζει την Αγάπη…

γυναίκα

Ο έρωτας είναι προθάλαμος για την αγάπη, έχει την ικανότητα να βγάζει το πάθος για να καταλάβουμε εάν αυτός ο άνθρωπος που είναι δίπλα μας μπορεί να συνεχίσει να βγάζει την μαγεία την οποία αναζητούμε. Έχει πρωταρχικό ρόλο τον εαυτό μας, γι’ αυτό είναι και πρωτόγονος, είναι εγωιστικός και κτητικός. Ο έρωτας όμως είναι ατελείωτος, δε ζωγραφίζεται, δεν περιγράφεται, μόνο να τον νιώσεις μπορείς, ολοκληρωτικά και κάθε φορά ανεπανάληπτα… όμως αφήνει τον Ίμερο όταν γνωρίζει την ψυχή του άλλου και τότε γίνεται αγάπη, δέσιμο αιώνιο που ικανοποιεί το κορμί και γαληνεύει την ψυχή.

Το ένα δε νοείται χωρίς το άλλο, ο διαχωρισμός του έρωτα από την αγάπη είναι απλά για να δικαιολογήσουμε δικές μας ελλείψεις ψυχικές κι αδυναμία να εξελιχτούμε.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το συμβιβασμό, είναι σκλαβιά εκούσια, είναι δουλεία, είναι άρνηση της ζωής της ίδιας. Αρχή όλων πρέπει να είναι η ελευθερία, να γνωρίζουμε τα όριά μας, να κατανοούμε και ορίζουμε τα όρια των άλλων. Κι όταν ακόμα λέμε πως στην αγάπη από μόνοι μας προσφέρουμε την ελευθερία μας σε αυτόν που αγαπάμε, ακόμα κι εκεί οδηγός είναι η ελευθερία και η αλήθεια.

Για σκεφτείτε πόσα ψέματα έχουμε πει στον εαυτό μας όταν αγαπάμε κάποιον; Ενώ στην ουσία είναι γλυκός πόθος και συμπάθεια. Κι όσο για τα λόγια… καταλαβαίνουμε ότι είναι αγάπη αληθινή μόνο όταν οι πράξεις και των δύο συναντηθούν… αλλιώς δεν είναι τίποτα… και φυσικά η αγάπη για να είναι αληθινή πρέπει να είναι αμοιβαία και αμφισήμαντη.

Αλλιώς είναι πόνος, ενώ η ΑΓΑΠΗ είναι χαρά και πληρότητα. Σταματά να είναι αγάπη στην πρώτη αμφιβολία, στον πρώτο δισταγμό, στην πρώτη δεύτερη σκέψη, γιατί θα έχει πεθάνει ο αυθορμητισμός, απαραίτητη προϋπόθεση της αγάπης.

Το παρών άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εναλλακτική Δράση , από αρθρογράφο που ανήκει στο δυναμικό των Χρονογραφημάτων.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
1 Comment
Παλαιώτερα
Νεώτερα Μεγαλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
Τόνια Πουλάκου
04/07/2019 10:15 ΠΜ

ΜΠΡΑΒΟ!!!!! ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!