Όταν η πίεση χτυπάει κόκκινο!

Όταν η πίεση χτυπάει κόκκινο!

Τον τελευταίο καιρό με έχουν κατηγορήσει ότι έχω ένα ελάττωμα. Ευτυχώς που πιστεύουν ότι έχω μόνο ένα. Τόλμησαν να με κατηγορήσουν ότι είμαι πιεστικός. Θεέ και Κύριε! Όταν το άκουσα έπαθα υπογλυκαιμικό σοκ, γιατί νόμιζα ότι είμαι τέλειος. Μετά από 7.899 ώρες στην ψυχαναλύτρια μου, ομολογώ δημόσια να παραδεχτώ ότι πάσχω από το σύνδρομο πιεστικής σχιζοφρένειας του εξαδάχτυλου. Τι να κάνουμε ουδείς τέλειος σε αυτή την ζωή! Τι είναι όμως πίεση και ποια είναι τα συμπτώματα που εμφανίζει το θύμα κατά την μεταφορά της ενέργειας στον πρώτο τεταρτημόριο του εγκεφάλου του; Πίεση, τι κακό βρίσκουν σε αυτή την ωραιότατη θαυμαστή λεξούλα; Γιατί κάποιος διαμαρτύρεται ότι δεν αντέχει την πίεση; Μήπως έχει συχνά πονοκεφάλους και έντονη ζάλη; Μήπως όλα σκοτεινιάζουν όταν σηκώνεται από την καρέκλα του, αλλά δεν φταίει η ΔΕΗ; Τότε φίλε μου δεν σου φταίω αν πάσχεις από αρτηριακή πίεση.

Για να φτάσει όμως, ο ασθενής να χτυπήσει τριαντάρια στην πίεση πρέπει πρώτα να του ασκήσουμε ψυχολογική πίεση! Αυτό το καταφέρνουν μόνο λίγοι και ειδικοί. Γιατί να πιέζεις κάποιον είναι πολύ εύκολο, τον βάζεις σε μια πρέσα και τον κάνεις χαλάκι για το μπάνιο, αλλά να τον φτάσεις σε σημείο να εξωτερικεύσει τον ταύρο από μέσα του, είναι τέχνη!

Υπάρχουν πολλών ειδών πιέσεις :

Τι έχεις; Η πίεση του ενδιαφέροντος (από αυτό το είδος πίεσης πάσχω στο 10% όχι ψέματα λέω, βάλε 95%). Πόσο κακό είναι να ρωτάς κάποιον από ενδιαφέρον τι τον απασχολεί; Είναι τελικά μεγάλο ελάττωμα να ενδιαφέρεσαι για κάποιον αγαπημένο σου και να τον ρωτάς τι έχει, όταν τα μούτρα του γίνονται ένα με το πάτωμα; Προσωπικά δεν μπορώ να βλέπω γύρω μου στεναχωρημένους ανθρώπους. Θέλω να βοηθήσω, είναι ελάττωμα εκ γενετής. Θέλω να διώξω την μελαγχολία και να ζωγραφίσω στα χείλη τους ένα χαμόγελο. Βέβαια όταν ο κατσούφης δεν θεραπεύεται παρ’ όλες τις προσπάθειες των ψυχολόγων ειδικευμένων και ανειδίκευτων τότε φταίω εγώ που θα πω χίλιες φορές «τι έχεις;». Τα προβλήματα λύνονται πάντα με συζήτηση. Όταν έχετε ένα πόνο στην καρδιά σας, και δεν είναι φτερούγισμα είναι καημός μεγάλος που πρέπει να βγει, γιατί αν δεν βγει θα σας βγάλουν την ψυχή οι άνθρωποι της κατηγορίας μου που ονομάζονται πιεστικοί. Σταματήστε να τους κατηγορείτε ενδιαφέρονται για σας, σας νοιάζονται και μακάρι να ήταν περισσότεροι. Πιεστικοί όλου του κόσμου ενωθείτε, μας κατηγορούν ότι ενδιαφερόμαστε για την σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής!

Πότε; Η πίεση της ανυπομονησίας. Αυτό το είδος της πίεσης έχει δυο υποκατηγορίες:

α) Στον επαγγελματικό τομέα όσο περισσότερο πιέζεται κάποιον ανώτερο σας, κάποια στιγμή θα σας βαρεθεί και θα σας δώσει την πολυπόθητη θέση. Φυσικά για να το πετύχετε αυτό πρέπει να φορέσετε τα πιο σέξι ρούχα που έχετε, να είστε με το χαμόγελο στα χείλη. Μην κάνετε το λάθος να του κάνετε ερωτήσεις με υπό ερωτήματα. π.χ. Θα μπω επιτέλους σε ένα γραφείο να δω Θεού πρόσωπο; Και αν θα μπω… πότε θα μπω; Και θα ήθελα η πρόσληψη μου να γίνει με νόμιμες διαδικασίες, γιατί θα αλλάξω φυλή από το πολύ μαύρο. Και όταν με το καλό μπω πόσα θα πληρώνομαι; Θα έχω ΟΑΕΕ ή ΙΚΑ; Και με συμφέρει; Και αν όχι γιατί να μπω; Ουφ!

Αν τα πείτε όλα αυτά με μια ανάσα, φυλαχτείτε από το αφεντικό σας ή θα γίνεται ιπτάμενο αντικείμενο (φροντίστε να είναι ανοιχτά τα παράθυρα) ή θα απειλήσει την σωματική σας ακεραιότητα με λίγα λόγια θα σας πλακώσει στο ξύλο. Κι αν είναι πάνω από 150 κιλά τότε θα έρθουν οι δικοί σας στο νεκροτομείο για αναγνώριση. Γι αυτό λοιπόν, πιέζουμε με τρόπο… μαλακά!

β) Στα προσωπικά σας αν ο φίλος, σας υποσχεθεί ότι σύντομα θα βγείτε για καφέ, δεν τον ενοχλείτε, περιμένετε όποτε αυτός/η το αποφασίσει. Όταν όμως οι μέρες περνάνε και οι μέρες γίνονται μήνες, και πριν γίνουν χρόνια δεν σκας να πεις:

«Ακόμα βράζει αυτός ο καφές; Κόκαλα έχει;»

Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν πιέζουμε, γιατί θα σας κοιτάξει με ένα δολοφονικό βλέμμα και θα σας κομματιάσει από χιλιόμετρα μακριά και τότε θα ταξιδέψετε πρώτη θέση στη χώρα του ποτέ!

Θέλω! Η πίεση της επιθυμίας ή αλλιώς τα κακομαθημένα εν δράση.

Έχετε ένα κακομοίρη που του τα πρήζετε ευχάριστα να σας δώσει αυτά που επιθυμείτε, πάρτε μια μικρή γεύση για να καταλάβετε τι εννοώ: «Θέλω αυτό το κινητό την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, θέλω ένα laptop, θέλω μια  mercedes ή ένα audi ή ένα abarth (ότι υπάρχει πρόχειρο τέλος πάντων), θέλω σπίτι το πρώτο στο κύμα, θέλω μια μαύρη μηχανή… ducati κατά προτίμηση, θέλω ένα κότερο, θέλω ένα εξοχικό στα νησιά Φίτζι, θέλω ένα δικό μου αεροπλάνο, αλλά συμβιβάζομαι και με ένα ελικόπτερο… θέλω, θέλω, θέλω (αν συνεχίσω να λέω πόσα ακόμα θέλω δεν θα τελειώσω ούτε του χρόνου είμαι και ολιγαρκής), όλα τα θέλω και αν δεν τα πάρω τώρα δεν φεύγω!»

Ok γλυκιά μου, καληνύχτα και όνειρα γλυκά, γιατί μόνο εκεί θα δεις αυτά που θέλεις!

Πρέπει! Η πίεση του καθήκοντος. Δουλεύετε από το πρωί ως το βράδυ και το αφεντικό σας έχει συνέχεια απαιτήσεις. Πρέπει να τελειώσετε τα έγγραφα στην ώρα τους, πρέπει να στείλετε τα mail που έχετε σε αναμονή, πρέπει να στείλετε εξήντα fax στους πελάτες σας, πρέπει να προωθήσετε το τάδε νέο προϊόν σε σύντομα χρονικό διάστημα, πρέπει να πάρετε τηλέφωνο τους εκατό συνεργάτες σας, πρέπει να φύγετε για άλλον πλανήτη. Μην ανησυχείτε η πτήση για Άρη αναχωρεί σε ένα λεπτό!

Η πίεση στον χώρο της δουλειάς δεν αντέχεται με τίποτα. Εκεί δεν μπορείτε να πείτε τίποτα, απλά κάνετε την δουλειά σας. Η λύση σ’ αυτή την περίπτωση είναι να βρείτε τρόπους για να κάνετε ευχάριστη την εργασία σας ακόμα κι αν ο χρόνος σας πιέζει. Πάντα με θετική σκέψη, χαμόγελο και προπαντός με γερό στομάχι!

Συμπτώματα

Θα μπορούσα να σας πω από πρώτο χέρι για τα συμπτώματα που φέρει ο ασθενής που υπέστη πίεση… Στην αρχή τα μάτια τους αγριεύουν, μετά βγάζουν καπνούς από τα αυτιά, αρχίζουν να ουρλιάζουν μιλώντας πολλές φορές γλώσσα ακαταλαβίστική, ξεκινούν τα ηρεμιστικά, τις εισπνοές εκπνοές, τα μαλλιά τους ανασηκώνονται και αν δεν απομακρυνθείτε από το ενεργειακό τους πεδίο μέσα σε 3 δευτερόλεπτα θα σας κλάψουν μανούλες! Για αυτό μια συμβουλή σας δίνω… εμπρός καλά μου πόδια και φύγετε όσο μακρυά γίνεται! Προφανώς κάποιο είδος πίεσης μου ξεφεύγει για αυτό αν έχετε πέσει θύμα πίεσης μπορείτε να εξομολογηθείτε την εμπειρία σας (δεν θα την πούμε πουθενά… εμείς και ολόκληρος ο πλανήτης θα την ξέρει). Θα την διαβάσουμε και θα σας παρηγορήσουμε! Υπομονή καλοί μου άνθρωποι θα θεραπευτούμε και εμείς οι πιεστικοί κάποτε… μέχρι να έρθει εκείνη η ιστορική μέρα, εφοδιαστείτε με υπομονή και προμηθευτείτε ένα καλό πιεσόμετρο…

5 1 vote
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments