Όλα τα άρθρα μας

«Το δείπνο» του Herman Koch από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα βιβλίο, γροθιά στο στομάχι, που περιγράφει ένα κόσμο με αισθητική αλλά χωρίς ηθική, που σε προκαλεί να συμφιλιωθείς με το κτήνος που κρύβεις μέσα σου, με την απροθυμία να είσαι άνθρωπος απέναντι σε ανθρώπους, που θεωρείς κατώτερα όντα.

Ελλήνων πράξεις

Ζήτησε συγγνώμη όταν έχεις άδικο ή έστω, παραδέξου το. Έλεος με τις δικαιολογίες, τύπου “εγώ δεν εννοούσα αυτό”, “αυτός με αδίκησε”. Επιτέλους, δεν τα ξέρεις όλα!!! Άκουσε λίγο!!! Φτάνει η φλυαρία σου!!! Ίδιον τού Έλληνα, ο ξερόλας! Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει λάθος. Έχει για όλα μια απάντηση και μία-διογκωμένη τα μάλα-προσωπική εμπειρία

70724521_10220139404253656_5457799862844129280_n

Η αρρώστια είναι μια απόφαση. Δεν είναι κάτι που σου συμβαίνει χωρίς να έχει επιδιωχθεί, που σε καθιστά αδύναμο και σε κάνει να υποφέρεις. Είναι μια επιλογή που κάνεις.

Το ασανσέρ της ζωής μας

Όλα άναβαν.. Και η φωνή πάλι μου έλεγε πάτα τα όλα, η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα και βλέπω κουμπί “Φόβος” και το πατάω, κατεβαίνω στον φόβο, και ναι ένιωθα φόβο πολύ φόβο, ήθελα να κλάψω, αλλά αντιμετώπισα τον φόβο, Ο φόβος πρέπει να αντιμετωπίζετε!!

sunset-3689760_640

Υπάρχει όμως, (σαν υποβόσκουσα)  μια εγγενής επανάσταση, που μπορεί να ανακόψει την αρχή της (προδιαγεγραμμένης πορείας) και κατακτώντας ένα περιθώριο χώρου να αποκτήσουμε και κάποιο κομμάτι ελεύθερου ορίζοντα για να στεγάσουμε τις δικές μας προσπάθειες και επιτεύξεις μέσα στο σύμπαν. Ο καθένας ξεχωριστά και στην συνέχεια όλοι μαζί..