Κουζίνες του κόσμου: Μεξικό
Η Μεξικάνικη κουζίνα φημίζεται για τις σάλτσες της (salsas), που είναι πικάντικες, καυτερές ή φρουτώδεις, μαγειρεμένες ή φρέσκιες.
Η Μεξικάνικη κουζίνα φημίζεται για τις σάλτσες της (salsas), που είναι πικάντικες, καυτερές ή φρουτώδεις, μαγειρεμένες ή φρέσκιες.
Στην Κούβα το κρέας και το ψάρι παίρνουν περισσότερη νοστιμιά όταν συνοδεύονται ή μαρινάρονται με την σάλτσα mojo criollo.
Σας αρέσει το μεξικάνικο φαγητό; Δείτε παρακάτω μερικές Μεξικάνικες συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν!
Πολλοί αναζητούν την αλήθεια.
Αρκετοί νομίζουν ότι την έχουν βρει.
Άλλοι πάλι την ψάχνουν χρόνια ενώ την έχουν βρει.
Κάποιοι αναζητούν εσαεί.
Και κάποιοι τυχεροί, παλαβοί ή ευλογημένοι την έχουν συναντήσει.
H “Συνάντηση” αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: “Το παρελθόν είναι πρόλογος”.
Η ανθρώπινη θέληση, η δύναμη της ψυχής, μέχρι που μπορεί να φτάσει; Όταν σύμφωνα με τα αντικειμενικά δεδομένα κάποιος θεωρείται χαμένος, μπορεί να κάνει την ανατροπή; Και κάτι ακόμα: Εκεί στις άκρες του χάρτη, οι μικροί και μεγάλοι ήρωες είναι πολλοί!
Κυκλοφορεί η συλλογή διηγημάτων “Τούμπα στα πλακάκια” της Δέσποινας Σιμάκη Ανάμεσα στα σπίτια τα συνήθη υπάρχουν και κάποια αλλιώτικα. Τα αποκαλούμε σπίτια φιλοξενίας παιδιών. Περνώντας, στρέφουμε το βλέμμα, πότε µε απορία, πότε µε θλίψη, αγνοώντας πως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα: να αγαπηθούν αληθινά οι άνθρωποι, δίχως της συγγένειας το σκοινί, δίχως της υποχρέωσης. Τα διηγήματα αυτής της συλλογής δεν ψάχνουν τις αιτίες, δεν καταδικάζουν κανέναν. Φωτίζουν μια πλευρά της
Πατροπαράδοτο κλασικό έδεσμα, κολατσιό ή πρωινό, μαγική συντροφιά του καφέ, το μικρούλι τούτο τσουρέκι είναι μια βουτυρένια νοστιμιά, γεμιστή με όλα τα αρώματα της Ανατολής και μπόλικη σοκολάτα. Αντίθετα με τα ευρωπαϊκά κρουασάν που τρώγονται την ίδια μέρα και ξεραίνονται γρήγορα, αυτό κρατά τη φρεσκάδα του για πολλές ημέρες, κλεισμένο σε πλαστικό σακκουλάκι ή σε τάπερ.
Tο My Greek Meze είναι ένα βιβλίο που συγκεντρώνει τις πιο νόστιμες και γνωστές συνταγές μεζέδων που απολαμβάνουμε στη χώρα μας, με την υπογραφή της «βασίλισσας του μεζέ» Ελένης Ψυχούλη. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο Ελλάδα.
Η δημοσιογράφος γεύσης Ελένη Ψυχούλη σερβίρει στο “My Greek Meze” ελιά και Ελλάδα. «Ελλάδα χωρίς ελιά δεν υπάρχει, μεζές χωρίς ελιά δεν νοείται!» λέει μιλώντας στην «Ε» με αφορμή τη συνεργασία της με την Ιωάννα Παυλάκη στο τρίτο βιβλίο της μαγειρικής σειράς «My Greek».