Όλα στο δικό σου χέρι!

ola

Εκρήξεις θυμού…. Έτσι χωρίς να το θέλεις… Κι αναρωτιέσαι… γιατί δεν με καταλαβαίνουν; Γιατί δεν βλέπουν πως είμαστε όλοι άνθρωποι, γιατί δεν βάζουν για λίγο και στη δική μου θέση τον εαυτό τους; Γιατί μου φορτώνουν όλες τις ευθύνες τους;

Θέλω να προσφέρω μα θέλω και να με καταλαβαίνουν. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί μόνο ζητούν και μόνο περιμένουν από εμένα; Γιατί να πρέπει να αναγκαστώ να μαλώσω για να βρω το δίκιο μου; Γιατί είναι κάποιες φορές έτσι τα πράγματα; Γιατί είναι έτσι ώρες ώρες ο κόσμος; Πολλαπλά τα αναπάντητα ερωτήματα !

Και θες έτσι ακραία να τα αφήσεις όλα, να φύγεις μακριά τους μήπως και βρεις την ψυχική σου ηρεμία, μα δεν είναι πάντα τόσο απλό, κι αυτό σε θλίβει. Θαρρείς πως στέκεσαι μπροστά σε ένα αδιέξοδο … Και εδώ τι ; Διαλέγεις την παραμονή ή την φυγή !

Δεν έχει να κάνει πάντα με το πόσο δυνατός είσαι αλλά και με το πόσο αντέχεις, πόσο αντέχεις την εκμετάλλευση της καλοσύνης και της προσπάθειας σου. Δεν είναι όλα μόνο θέμα υπομονής και επιμονής αλλά και αντοχής. Ο καθένας μας έχει όρια που όσο κι αν προσπαθήσει κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που τον κάνουν να τα ξεπεράσει ή ακόμη και να τα σπάσει και τότε σκέφτεσαι…. Αξίζει ;;

Την απάντηση μόνο εσύ ο ίδιος την γνωρίζεις. Εσύ θα βάλεις το τελευταίο πιόνι στη σκακιέρα…

Θα μείνεις και θα συνεχίσεις να πονάς η θα φύγεις για να ελευθερωθείς και να αναζητήσεις το κάτι καλύτερο, αυτό που θα δώσει χαρά στην ψυχή σου ;

Σαν μια μπίλια σε ρουλέτα που φέρνει πολλαπλούς γύρους ώσπου να καταλήξει κάπου. Κι αυτό το κάπου τελικά καθορίζει το αποτέλεσμα. Ρίσκο ! Δεν ξέρεις από πριν αν θα είναι σωστή η επιλογή σου. Ξέρεις όμως ότι έκανες την κίνηση, τόλμησες, προσπάθησες κι ίσως κέρδισες το κάτι καλύτερο ή αν όχι ξέρεις τουλάχιστον πως δεν έμεινες άπραγος μπροστά σ’ αυτό που σε λύγισε.

Μην ξεχνάς, είναι όλα στο δικό σου χέρι, το πώς και αν θα τα αλλάξεις, το πώς θα τα διαμορφώσεις ώστε να σου ταιριάζουν και έχει να κάνει και με τις καταστάσεις και με τους ανθρώπους γύρω σου αυτό. Φτιάξε μόνος σου το δικό σου αύριο, εσύ μπορείς να το κάνεις είτε πιο όμορφο είτε πιο άσχημο αρκεί να τολμήσεις και να μην αφήσεις το φόβο μην τυχόν και αποτύχεις να σε κρατάει αιχμάλωτό του. Αντιμετώπισέ τον κατάματα και πες του με σθένος “Be my guest”!

0 0 votes
Article Rating
Posted in ,
Κατερίνα

Κατερίνα

Αγαπώ ό,τι με περιβάλλει και μου αρέσει να προσπαθώ για το ο,τιδήποτε ακόμη και για πράγματα που μπορεί να συναντώ για πρώτη φορά!

Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments