Οινόπνευμα και αλάτι

oinopneyma-kai-alati

Υπάρχουν στιγμές που στα σφηνάκια μιας πυραμίδας αντικρίζεις το πρόσωπο σου και δεν μπορείς να καταλάβεις το ποιος πραγματικά είσαι. Αναζητάς το παρελθόν σου και το παρόν σου μέσα σε αυτό το καθρέφτισμα που συνοδεύεται από τα κύματα της θάλασσας με μια πελώρια πανσέληνο.

Πόσο δύσκολο είναι τα πιο όμορφα συναισθήματα σου να μπορείς να τα πνίγεις όχι για χατίρι των άλλων, ούτε γιατί το έχεις ανάγκη άλλα γιατί η τύχη στο επιβάλει; Αν θα ήθελα κάτι αυτή την νύχτα θα ήταν ο άνθρωπος που θα ήξερε τι πραγματικά θέλει από την ζωή του. Για να μπορώ, όχι να του προσφέρω μα να συζητήσω μαζί του, πως ότι όλα αυτά που ζητάμε στην ζωή δεν μπορούμε μόνοι μας να τα βρούμε. Αλλά χρειαζόμαστε κάποιον που να μας καθοδηγεί σε αυτό.

Όσο τα σφηνάκια πυραμίδες με τα Jack Danieles αυξάνονται τόσο μου έρχεται η επιθυμία να βρω έναν άνθρωπο που να ξέρει να εκτιμάει. Να Εκτιμά Πράγματα Που Προσφέρω Απλόχερα, Χωρίς Να Σκέφτεται Τι Θα Μου Δώσει Πίσω! Η έννοια της αγάπης είναι αυτό. Το ερώτημα που θέτω στο εαυτό μου είναι πως οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν σε μικρό χρονικό διάστημα και παράλληλα να καταπνίξουν τα αισθήματα που νιώθουν. Μα εγώ δεν μπορώ. Λυπάμαι για τις ευκαιρίες που δεν δίνονται ποτέ την κατάλληλη στιγμή.

Και η όραση μου χάνεται στο βαθύ μπλε της θάλασσας. Μια αγάπη που τελικά μου μένει πιστή. Ίσως γιατί εκτίμησε πάνω μου αυτά τα οποία άλλοι δεν μπορούν. Οι φάροι μάτια υπάρχουν σε όλους μας και μας περιμένουν, μόνο μια αμφιβολία υπάρχει πως και σήμερα δεν γνώριζα. Το αν θα σταματήσουν να λάμπουν ή όχι.

Εύχομαι αυτό το φως να είναι σταθερό για όλους. Ξέρω μέσα μου πως δεν είναι, χρειάζεται μάλιστα να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια για να το φτάσεις στο βαθμό που αυτό σου επιτρέπει. Θα ήθελα να χαθώ μέσα στο βαθύ γαλάζιο γιατί μόνο αυτό μπορεί να με συνεφέρει. Πραγματικά μου έχει λείψει να πλέω πάνω στην θάλασσα, γιατί είναι η μόνη στιγμή που ξέρω ότι ο εαυτός μου δεν μπορεί να πληγωθεί από το τίποτα. Υπάρχουν έντονα συναισθήματα που με κρατάνε μακριά της. Ελπίζω να μην φύγουν, αλλά τελικά κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας.

Μέρος του άρθρου δημοσιεύθηκε στο site της Εναλλακτικής Δράσης, αλλά από αρθρογράφο που ανήκει στο δυναμικό των Χρονογραφημάτων.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.