Ωδή στην απουσία

odi-stin-apoysia

Ξημέρωσε, άλλη μια μέρα απλώνει της ηλιαχτίδες της πάνω στο πρόσωπο μου, το ζεστό χρώμα του Ήλιου δείχνει ότι το καλοκαίρι έρχεται, μια καινούργια μέρα με βρίσκει στον ίδιο πεζόδρομο έχοντας της θάλασσας την ματιά για παρέα με πάμπολλες όμορφες εικόνες στο μυαλό να τριγυρνάνε σαν χαρούμενα παιδιά.

Το τσιγάρο μου, ο μόνος συνταξιδιώτης τόσο της δύσης όσο και της ανατολής μου, πέρασαν πολλές μέρες που έχω να σε δω, να καθρεφτίσω τα αισθήματα μου στα μάτια σου, μου έλειψες πράγματι, ο χρόνος δεν είναι ένας απλός αντίπαλος αλλά ένα μαρτύριο, που κάνει το μυαλό γεμάτο μα την καρδιά να αναζητεί κομμάτι της.

Ένα ζεστό αεράκι κυκλώνει το κορμί μου και αμέσως οι αισθήσεις μου ενεργοποιούνται όπως όταν σε αγγίζω, όταν σε έχω δίπλα και παίζω με τις γραμμές τους προσώπου και του κορμιού σου. Ανάμνηση που θέλω να την ξανακάνω, επιθυμία που βγαίνει όχι από το μυαλό αλλά από το σπουδαιότερο πράγμα που ο άνθρωπος έχει, τα συναισθήματα!

Μεσημέριασε και εγώ καθισμένος σε ένα παγκάκι κάτω από τον πλάτανο, βλέπω το κύμα που ερωτοτροπεί με το αεράκι, η σκέψη μου πετάγεται από την φωνή σου να λέει το όνομά μου. Κοιτώ τριγύρω να σε βρω, το πρόσωπο μου σκυθρωπιάζει που τελικά διαπιστώνω ότι απλά ήταν μια φωνή, μια φωνή που ακούω μήνες τώρα να μου λέει γλυκά λόγια, να με κουβεντιάζει, να ανοίγει την καρδιά μου όπως το νυχτολούλουδο αντιδρά στην πανσέληνο.

Παραμιλώ το όνομα σου στο αγκάλιασμα των χρωμάτων του δειλινού. Πλησιάζω την θάλασσα και προσπαθώ να βρω το πρόσωπο σου μέσα από αυτήν την «Θεά» που σχημάτιζε και σχηματίζει ψευδαισθήσεις, στις καρδιές που χτυπούν δυνατά για κάποιον άλλο πια.

Το πακέτο τέλειωσε και το φεγγάρι καταλαμβάνει την βασιλική του θέση στην νύχτα. Πως πέρασε έτσι η μέρα διερωτώμαι, από μια πρωινή βόλτα κατέληξα άλλη μια φορά σε ρομαντικό ταξίδι χωρίς να σε έχω δίπλα όμως, παίρνω το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι.

Αλλά αυτή την φορά θα κάνω κάτι άλλο θα ‘ρθω να σε βρω εκεί που είσαι. Για την μοναξιά έγραψαν πολλοί ποιητές, είναι για αυτούς που δεν έμαθαν να νιώθουν τους άλλους και εγώ σε νιώθω μέσα μου μέρα με την μέρα όλο και πιο πολύ!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments