Ο ρομαντισμός στα χρόνια της κρίσης

Ο ρομαντισμός στα χρόνια της κρίσης

Ξεχάσαμε τον ρομαντισμό. Δεν είναι όλα χρήμα. Ξεχάσαμε τις ρομαντικές χειρονομίες, το βραδινό κινηματογράφο που ο σύντροφος κρατούσε τρυφερά το χέρι… τους στόχους… Τα όνειρα… Τα σχέδια.

Υπάρχουν όμως οι λέξεις κλειδιά σε μια σχέση, δεν μιλάμε για ανταλλαγή δώρων. Το δώρο είναι ένα τρυφερό άγγιγμα στο χέρι, στο μαλλί, στο μάγουλο. Δεν χρειάζονται χρήματα…. Δεν χρειάζεται να το παίζουμε ανοιχτοχέρηδες και να κλαίμε την επόμενη ημέρα για τον αυθορμητισμό μας. Μπορούμε να γράψουμε ένα ραβασάκι στον σύντροφο μας σε ανύποπτη στιγμή, ένα ποίημα, μια λέξη. Να μαγειρέψουμε για αυτόν. Ένα χαλαρωτικό μασάζ, ένα τρυφερό χάδι. Είναι ένδειξη αγάπης, δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Μια απλή βόλτα στην φύση, στην παραλία..…

Η φύση μας έχει προσφέρει το καλύτερο δώρο και εξάλλου υπάρχουν άφθονα λουλούδια, τα οποία μπορούμε να τα κόψουμε και να τα προσφέρουμε. Το απλό;; Σκύψτε και κόψτε τα. Όλα έχουν γίνει μια βιομηχανία χρήματος, αν δεν ξοδέψεις, δεν αγαπάς. Όχι. Αφιερώστε ένα τραγούδι, μια βόλτα στο αγαπημένο σας σημείο, εκφράστε τον έρωτα, δεν είναι ντροπή, ούτε θα πέσουνε μουτράκια. Δεν κοστίζει. Εάν πάλι είστε από αυτούς που θεωρούν το χρήμα σημαντικό και απαραίτητο για τον έρωτα… Χάστε λοιπόν τον έρωτα!!

Ένα είδος ρομαντισμού είναι και το χιούμορ, τι όμορφο να βλέπουμε τον σύντροφό μας να χαμογελά;; Όχι δεν τσαλακώνεται ο εαυτούλης μας… ακόμη και ο αυτοσαρκασμός…. Είναι υπέροχο… Από την άλλη μερικοί νομίζουν, ότι με το χιούμορ κινδυνεύει το κύρος τους, τσαλακώνοντας την εικόνα τους….

Πφφφφ….. Πόσο δήθεν είναι αυτό; Άσε φίλε; Καλύτερα μην ερωτευτείς σκέψου το ζήσε για τον κόσμο για την εικόνα σου, Σπατάλησε χρήμα σε πληρωμένο έρωτα, ίσως αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι κυρίαρχος…. Αυτό όμως είναι προσωρινό. Το βράδυ όταν ξαπλώσεις μόνος και συλλογιστείς βγαίνει πικρία, θλίψη,είσαι κενός. Πόσο όμορφο είναι να είσαι άνθρωπος να αισθάνεσαι ανθρώπινα, ανάλαφρα δίχως κόμπλεξ. Να χαρείς τον έρωτα να μην σκεφτείς τι θα πεις, πως θα το πεις να βγει η λέξη από τα χείλη ακομπλεξάριστα. Τώρα φυσικά αν είσαι ο Κουασιμόδος και έχεις χρήμα…. Μπορείς να πεις ότι θες γιατί είσαι ο κυρίαρχος. Πόσο δήθεν είμαστε…

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments