Ο δρόμος προς τη γνώση έχει αντίθετη κλίση

Ο δρόμος προς τη γνώση έχει αντίθετη κλίση

Πώς είναι η αληθινή αγάπη;

Ένας νέος, κάπου, κάποτε, ανακάλυψε ότι σε μια ψηλή κορφή, ζει ο σοφότερος σοφός, που λύνει ερωτήματα, που κανείς άλλος δεν μπόρεσε ποτέ να απαντήσει.

Μετά από εβδομάδες ταλαιπωρίας και προσπάθειας, τον βρήκε.

Πείτε μου, σας παρακαλώ, τι είναι ευτυχία; Ρώτησε ο νεαρός γεμάτος περιέργεια, που θα άκουγε την απάντηση στην αιώνια απορία των ανθρώπων.

«Αυτό θα το ανακαλύψεις μόνος σου» αποκρίθηκε ο σοφός.

«Πείτε μου πώς είναι η αληθινή αγάπη, πώς θα το καταλάβω ότι ήρθε;”

Αυτό θα το ανακαλύψεις μόνος σου.»

«Μα, για αυτό ήρθα. Για να μου τα πείτε εσείς.»

«Οι πιο όμορφες νότες της ζωής δεν περιγράφονται, δε στριμώχνονται σε λέξεις, αλλιώς θα ‘χαναν τη μαγεία τους.»

«Πείτε μου περίπου»

«Σκέψου ένα γλυκό φιλί που έχεις δώσει, μια ζεστή αγκαλιά, όσο και να θες να τα περιγράψεις σε κάποιον δε θα βρίσκεις τις λέξεις, θα σου μοιάζουν λίγες, ανούσιες.Όλα αυτά που αξίζουν στη ζωή, περιβάλλονται από ερωτηματικά, αμφιβολίες, για αυτό και αξίζουν.

Η άγνοια της απόλυτης αλήθειας είναι που τους δίνει τόση γοητεία, η παντογνωσία είναι ανιαρή. Αυτό είναι και το λάθος των ανθρώπων, ξεγυμνώνονται με μιας, δεν κρατάνε τίποτα κρυμμένο, εκτίθενται και γρήγορα βαριούνται. »

«Δεν υπάρχουν απαντήσεις;”

H αγάπη βρίσκεται κάπου δίπλα στην καρδιά σου. Σκέψου πως είναι ένα κλειδί που βρίσκεται μέσα σου και με τη σειρά του αυτό μέσα σε ένα λαβύρινθο. Για να το βρεις, πρέπει να χαθείς, να απογοητευτείς, να προσπαθήσεις, να επιμείνεις, μα στο τέλος θα το βρεις.

Η ευτυχία είναι μια αόρατη γυναίκα, δεν τη βλέπεις, δεν την ακούς, δεν τη μυρίζεις, μα είναι στο χέρι σου να τη νιώσεις.»

«Αν για τα ωραία της ζωής ισχύουν αυτά που λέτε, τι γίνεται με τα άσχημα που δεν ξέρουμε; Για το θάνατο;”

Με αυτά δεν ανακατεύεται ο άνθρωπος, δεν είναι δουλειά του.»

Ο νεαρός δεν ήταν σίγουρος ότι πήρε τις απαντήσεις που ήθελε, μα σίγουρα κατάλαβε ότι τις απαντήσεις έπρεπε να τις δώσει μόνος του, θα τις ανακάλυπτε στην επίγεια πορεία του.

πηγή

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments