Μπορείς να τα καταφέρεις

Μπορείς να τα καταφέρεις

Οι όμορφες και σκοτεινές σκέψεις των ανθρώπων γύρω σου, μοιάζουν και είναι ο τρόπος της δικής τους ζωής, είναι το αποτέλεσμα από τα δικά τους κομμάτια εμπειριών. Όταν θα βρεθείς ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους, ίσως και να ακούσεις πράγματα που θα σε επηρεάσουν, πριν επηρεαστείς να θυμάσαι, πως αυτό που πρέπει να γνωρίζεις βαθιά σαν άνθρωπος είναι η αξία σου. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου, κάντο για να νιώσεις τη ζωντάνια που σου ανήκει, και όχι να ζεις σαν να μην ζεις. Ποτέ μην αφήσεις να εισβάλλουν στο υποσυνείδητο σου, λέγοντας σου πώς “Δεν μπορείς να τα καταφέρεις”. Προστάτεψε ότι αγαπάς ή ότι αρχίζεις να αγαπάς, αν είναι όνειρο διεκδίκησε το, προστάτεψε το, και μην είσαι δειλός. Αν αξίζει άκου την γνώμη του κόσμου, αν δεν είναι σημαντική για σένα προσπέρασε την.

Αν το θες πραγματικά πρέπει να είσαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις, αν σου πουν πως δεν μπορείς, αν είσαι σίγουρος θα μπορέσεις. Κανείς δεν σε ξέρει καλύτερα από σένα. Αν δεν γνωρίζεις κάποια σημαντικά στοιχεία του εαυτού σου, τώρα ήρθε η ώρα να τα μάθεις, αρκεί. Να μην δίνεις σημασία σ’αυτά τα λόγια “Δεν μπορείς να τα καταφέρεις”. Μην ξεχνάς πως ότι αφήνεις να σε λυγίσει θα τα καταφέρει. Οι αρνητικές σκέψεις μοιάζουν με σκουπίδια που βρωμίζουν το μυαλό και την καρδιά σου, μέρα και νύχτα, μοιάζουν και είναι πέταξε τα. Ο κόσμος μας δεν είναι πλασμένος αγγελικά. Ορισμένοι άνθρωποι θα μας δυσκολέψουν, όμως είναι μέχρι να μάθουμε τον τρόπο να μην μας δυσκολεύουν τόσο. Δεν χρειάζεσαι κανέναν για επιβεβαίωση, πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι από μόνος σου, πρέπει να ξέρεις τι θες και το κάθε τι πράγμα πως το θες. Το τι είσαι πρέπει να το ξέρεις εσύ, το τι σκέφτονται οι άλλοι δεν σε αφορά. Να πατάς στην γη, σε έφορα εδάφη, και όχι σε άγονα. Να επιλέγεις προσεκτικά τους ανθρώπους που θα σταθούν με σεβασμό και αγάπη δίπλα σου, κι αν κάποια στιγμή, έχεις ανάγκη να ακουμπήσεις το κεφάλι στον ώμο τους.

Είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα και οι ζεστασιά τους μας προετοιμάζει υποσυνείδητα, για οποιαδήποτε μάχη δίνουμε στην ζωή. Αμοιβαία τα αισθήματα. Ότι μας προσφέρουν συναισθηματικά από την καρδιά τους,το φυλάμε μέσα μας. Βλέπεις πάντα θα υπάρχει μια ζεστή φωλιά κάπου, που σου παρέχει εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Αν τύχει και βρεθείς με ανθρώπους επικριτικούς, αρνητικούς και απρόβλεπτους, που θα σε κάνουν να νιώσεις, λίγος και ότι φταις, κάνε πως δεν υπάρχουν. Υπάρχεις εσύ ποιο σίγουρος από ποτέ κι αυτό είναι αρκετό.

Μην σε κάνουν να νιώσεις μη κυρίαρχος της ζωής σου. Φέρνεις καθημερινά σκέψεις στο μυαλό, που είναι άχρηστες, αφάνισε της, όχι αύριο ή όποτε μπορείς κάντο τώρα. Μόλις τις διώξεις και καθαρίσεις το μυαλό σου, τότε θα βρεις χώρο για ότι χρήσιμο χρειάζεσαι πραγματικά εκεί μέσα. Όταν γύρω σου πηγαίνουν όπως τα θες,σίγουρα θα νιώθεις ευτυχισμένος, όμως τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν όλα όπως τα θες,αυτό είναι και το δυσκολότερο κομμάτι είναι λογικό. Φαντάσου όμως εάν οι δυσκολίες τις περισσότερες φορές φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, πόσο κοντά θα φέρουν εσένα με το είναι σου εάν παλέψεις στην δική σου μάχη. Θα σε ενοχλήσει πραγματικά, αν νιώσεις για λίγο τον έλεγχο της κατάστασης, όμως ηρέμησε πάρε βαθιά ανάσα και σκέψου πώς, η απογοήτευση αυξάνει τα προβλήματα. Όταν όλα είναι εναντίον σου μην παραιτηθείς πάλεψε για λύσεις. Μην είσαι δυνατός μόνο όταν όλα πάνε καλά. Αν βγεις δυνατός μετά την καταιγίδα, ο ήλιος θα βγει και θα σε επιβραβεύσει , μετά την λύτρωση της νίκης, μόνο τότε πραγματικά θα καταλάβεις την δύναμη σου, ολοκληρωτικά.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments