Μουσταλευριά, με μόνο δύο βασικά υλικά!

Μουσταλευριά, με μόνο δύο βασικά υλικά!

Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Το λέει και το όνομά της, μούστος και αλεύρι. Προσφέρεται με κανέλα και τριμμένο καρύδι ή σκέτη.

Ο χυμός του σταφυλιού θα καθορίσει τη γεύση και το χρώμα της. Εάν ο μούστος δεν είναι αρκετά γλυκός μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά μέλι.

Υλικά

  • 5 φλυτζάνια μούστο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 200 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
  • λίγη κανέλα
  • 1 κουταλιά μέλι προαιρετικά

Εκτέλεση:

Βάζουμε το μούστο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το μέλι. Προσοχή μην παρά – δέσει. Όχι πολύ αραιή μα ούτε πολύ πηχτή, να είναι σαν μια μέτρια κρέμα. Μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά σερβίρουμε σε πιάτα ρηχά και πριν ακόμα κρυώσει, την πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments