Μου λες

Μου λες

Γράφει η Μαίρη Φιλιππίδου – Κατσανίδου

Μου λες πως είναι αλήθεια, πως με θες πως με χρειάζεσαι, όμως θέλω να είναι ένα ψέμα, να μην παρασυρθώ να μείνω όπως έχω μάθει, όπως είμαι στην ρουτίνα μου την τρέλα μου, τα νεύρα μου, τα γέλια και τις λύπες μου.

Μου φτάνουν όλα αυτά τα συναισθήματα, – είναι τόσα πολλά – που δεν ξέρω πολλές φορές πώς να τα διαχειριστώ. Οι μέρες μου είναι γεμάτες, γέμισαν σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου με πολλές προσθέσεις που έγιναν πολλαπλασιασμοί.

Αφαίρεση δεν ξέρω, δεν πρέπει να μάθω, αυτή ας γίνει μόνη της την ώρα που θα επιλέξει. Ούτε και την διαίρεση προκαλώ, αυτή τη συγκεκριμένη ιδιαίτερα απορώ γιατί να υπάρχει, ποιος τις δίνει το έναυσμα να κυκλοφορεί και σαν την βίδα να στριφογυρίζει στο μυαλό του κάθε επιπόλαιου ή ανεύθυνου;

Όταν αρχίσεις με προσθέσεις το αποφασίζεις με πλήρη συνείδηση και θεωρώ την διαίρεση, ανωριμότητα.

Μου λες σε μπέρδεμα λέξεων βρίσκομαι, όμως δεν έχω που να βάλω την ανατριχίλα που αισθάνομαι, τον πόνο στο στομάχι, το κοκκίνισμα στο πρόσωπο. Που να τα κατατάξω αυτά; Τι όνομα να τους δώσω;

Μου λες αν αισθάνομαι καλά, όμως όχι, η ανεμελιά αντικαταστάθηκε με την αγωνία και η ηρεμία με την αναστάτωση.

«Με το να αγωνιάς δεν απομακρύνεις τα αυριανά σου προβλήματα, απλά απομακρύνεις τη σημερινή σου ηρεμία». Λέει μια Κινέζικη παροιμία.

Μου λες ζήσε το σήμερα, όμως πώς να ξεχάσω το χθες, μου αρέσει το χθες μου, είναι δικό μου, είμαι εγώ. Τα χρόνια περνούν γρήγορα, εγώ τώρα ξεκινώ και έχω αρκετή διαδρομή ζωής να διασχίσω, δεν θέλω φρένα να χρησιμοποιώ. Τέλειωσα με διαδικασίες υποχρεώσεων, καταπιέσεων, εξυπηρετήσεων των πάντων.

Ζωή! Τη χώρισα στην μέση, μισή έδωσα για να εξοφλήσω. Την υπόλοιπη την δικαιούμαι, για μένα την κράτησα.

Μου λες πως θέλεις να με κρατήσεις κοντά σου όμως πιστεύω θέλεις να διαχειριστείς ότι έχω, ότι μου απέμεινε.

Συμφωνίες δεν κάνω, όρους δεν δέχομαι, ούτε πιέσεις θα ασκήσεις πάνω μου. Για φαντάσου να συνάψουμε συμβόλαιο!

Άστο, να τελειώνει όμως πριν αρχίσει.

Καλύτερα είναι…

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments