Μην ικετεύεις για την αγάπη και το ενδιαφέρον κανενός

min-iketeuis-gia-tin-agapi-kai-to-ebdiaferon-kanenos

Μην ικετεύεις για την αγάπη και το ενδιαφέρον κανενός. Μην δεχτείς κανέναν να μείνει στη ζωή σου, ενώ ο ίδιος έχει αποφασίσει να φύγει. Διώξε από τη σχέσεις σου, την οικογένεια σου, τις φιλίες σου, τον περίγυρο σου και την καρδιά σου όλους όσους σε αδειάζουν, σε εκμεταλλεύονται, σε εγκαταλείπουν, σε ταπεινώνουν και που κάνουν με τις πράξεις τους αισθητή την απουσία τους από τη ζωή σου. Μην τρέχεις πίσω τους για να σου πετάξουν ψίχουλα ψεύτικης αγάπης.

Σταμάτα να δέχεσαι συμπεριφορές που σε μειώνουν σαν άνθρωπο, που σε υποτιμούν και σε προσβάλλουν σαν ψυχή από άτομα που δήθεν σε αγαπούν, σε νοιάζονται και θέλουν το καλύτερο για εσένα. Εσύ ο ίδιος είσαι υπεύθυνος για τις επιλογές σου και ξέρεις τι είναι καλύτερο για εσένα.

Φύγε από όλους αυτούς που απλά θέλουν να περάσουν τον χρόνο τους μαζί σου, χωρίς να σε θεωρούν προτεραιότητα τους, που δεν βρίσκουν χρόνο για σένα παρά μόνο δικαιολογίες να μένουν μακριά σου.

Όσο και αν σε πονάει να το παραδεχτείς σε βλέπουν σαν την «καβάτζα» τους, σαν την έσχατη τελειωμένη λύση τους. Σε θυμούνται μόνο όταν σε έχουν ανάγκη, περιστασιακά, αραιά και που.

Δεν χρειάζεσαι άλλους ανθρώπους που μένουν μόνο στα λόγια και κάνουν συνεχώς βαρύγδουπες δηλώσεις χωρίς ουσία που ποτέ δεν γίνονται πράξη. Όσοι θέλουν να μας αποδείξουν την αγάπη τους το κάνουν συνεχώς με όλους τους τρόπους και κυρίως με πράξεις. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μένουν απλά στην πρόθεση ή στην επιθυμία, σου δείχνουν έμπρακτα ότι θέλουν να είναι μαζί σου και να σε βοηθούν, χωρίς καν να ζητήσεις κάτι.

Μην κρατάς κοντά σου ανθρώπους που απλώς θέλουν «κάτι» ή «λίγο» από εσένα και όχι εσένα ολοκληρωτικά, ακριβώς όπως είσαι, με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα, με τους φόβους, τις ανασφάλειες, τους εγωισμούς και τις παραξενιές σου.

Μην εξαρτάσαι από αυτούς και από την ιδιοτέλεια και την ανικανότητα τους να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν αυτό που είσαι. Άλλωστε όποιος πραγματικά μας αγαπάει μας βοηθάει να αλλάξουμε πτυχές του εαυτού μας που δεν μας αρέσουν μόνο όταν εμείς οι ίδιοι το θελήσουμε και το αποφασίσουμε.

Μην παρακαλάς για το ενδιαφέρον, την προσοχή και την επιβεβαίωση από τους ανθρώπους γύρω σου, θα στα δώσουν αλλά μόνο για να πάρουν ότι τους βολεύει. Γι αυτό ξεκίνα με το να αφιερώνεις εσύ χρόνο σ’ εσένα, στο να σε μαθαίνεις κάθε στιγμή περισσότερο, να σε παρατηρείς, να σε μαλώνεις στα λάθη και να σε επιβραβεύεις στα σωστά.

Να μάθεις να αποδέχεσαι όχι μόνο τις καλές, τις αρεστές και τις φωτεινές πτυχές της ύπαρξης σου, αυτές που οι άλλοι είναι εύκολο να δουν και να αγαπήσουν, αλλά και τις πιο σκοτεινές, αυτές που σε φοβίζουν και σε μπλοκάρουν.

Φρόντισε τον εαυτό σου, το σώμα σου και το πνεύμα σου. Μην σπαταλάς το σώμα σου, τον χρόνο σου και την ενέργεια σου σε άτομα που δεν αξίζουν, σε άτομα δειλά, ανασφαλή που το μόνο που κάνουν είναι να σε παρασέρνουν στην μιζέρια τους, να σε κρατούν αιχμάλωτο στη φυλακή του μυαλού τους. Θυμήσου ότι έτσι εσύ θα αδειάζεις σε αποθέματα και ενέργεια και θα νιώθεις εσωτερική και εξωτερική κούραση και έλλειψη.

Κάνε μια παύση από το να σκέφτεσαι συνεχώς και να κάνεις σενάρια για το άγνωστο και αβέβαιο μέλλον με άτομα που κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα είναι μαζί σου και ζήσε το τώρα σου. Δείξε σ’ αυτούς τους ανθρώπους ότι είσαι διαθέσιμη μόνο στο παρόν και ότι δεν θεωρείς τίποτα και κανέναν δεδομένο στη ζωή σου. Έτσι θα απελευθερωθείς από τον φόβο της απώλειας.

Μην ζητιανεύεις την αγάπη κανενός, γιατί κανένας δεν μπορεί να σε αγαπήσει και να σε σεβαστεί περισσότερο από τον ίδιο σου τον εαυτό. Αν δεν έχεις καταφέρει μέχρι τώρα να διεκδικήσεις την αγάπη και την αυτοεκτίμηση που αξίζεις κανένας δεν πρόκειται να το κάνει για σένα.

Η αγάπη που περιμένουμε από τους άλλους είναι απλώς ένα υποκατάστατο της έλλειψης της δικής μας αγάπης προς τον εαυτό μας.

Η αγάπη που ζητάμε τόσο απεγνωσμένα από τους άλλους θα έρθει όταν αγαπήσουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας και σταματήσουμε να παίζουμε κρυφτό με όλα εκείνα τα κομμάτια του εαυτού μας που δεν μας αρέσουν. Η επιλογή που έχουμε να αγαπήσουμε αληθινά και άνευ όρων τους εαυτούς μας είναι η πιο ισχυρή δύναμη αλλαγής στη ζωή μας. Είναι η πιο ισχυρή ελκτική δύναμη στον πλανήτη. Θα την έλξεις ή θα την απωθήσεις;

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments