Μαρμελάδα: Ροδάκινα, νεκταρίνια, βανίλιες… “Εις σάρκαν μία”

Μαρμελάδα: Ροδάκινα, νεκταρίνια, βανίλιες... “Εις σάρκαν μία”

Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Κλείνονται σε βαζάκια και αποθηκεύονται για να μας συντροφεύουν γευστικά τους χειμερινούς μήνες.

Στο πρωινό, τις τάρτες, τις κρέπες και τα γλυκά μας!

Υλικά:

  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 1/2 κιλό νεκταρίνια
  • 1/2 κιλό βανίλιες (τα φρούτα χωρίς κουκούτσια και φλούδες)
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη ή καστανή.

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε τον πολτό από τα τρία φρούτα και τον ζυγίζουμε. Ύστερα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον πολτό και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο να ανακατευτούν τα αρώματα τους με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε και ένα πιατάκι μικρό στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά (ξαφρίζουμε 1-2 φορές αν χρειαστεί).

Στα 25 λεπτά, βγάζουμε το πιατάκι από το ψυγείο και ρίχνουμε λίγη μαρμελάδα. Κάνουμε μια γραμμή με το κουτάλι στη μαρμελάδα. Εάν η γραμμή παραμείνει τότε η μαρμελάδα έχει “δέσει” σωστά.

Γεμίζουμε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή μαρμελάδα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Ύστερα, τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος μέχρι να τα ανοίξουμε και μετά απαραίτητα στο ψυγείο.

Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς πέρα από την ανόθευτη νοστιμιά τούτων των αγαπημένων καλοκαιρινών φρούτων … για το χειμώνα;

Για περισσότερες φωτογραφίες σχετικά με το άρθρο επισκεφτείτε το site eleftheriaonline.gr

Άσε το σχόλιο σου

avatar
  Παρακολούθησε τις απαντήσεις  
Ενημέρωσε με για