Κολοκυθοκορφάδες με μυρωδικά και φρέσκια ντομάτα

Κολοκυθοκορφάδες με μυρωδικά και φρέσκια ντομάτα

Σερβίρονται ζεστές, -ή και κρύες αν το επιθυμείτε- και τις συνοδεύουμε αν θέλουμε, με τυροκαφτερή. Σαν ελαφρύ κύριο πιάτο ή σαν σαλάτα. Κολοκύθια και ανθοί γεμίζουν νοστιμιά και παρελαύνουν περήφανα στο τραπέζι του θέρους!

Διαλέξτε τρυφερές κολοκυθοκορφάδες, βάλτε και δυο – τρία κολοκυθάκια και δοκιμάστε τις ανεπιφύλακτα!

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 2 κολοκυθάκια σε μεγάλα κομμάτια
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Βουρ λοιπόν να τα φτιάξουμε…

Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί προσθέτω και το κολοκύθι. Σοτάρω για 1′ ακόμα και προσθέτω τις κολοκυθοκορφάδες με τα άνθη. Προσθέτω τη ντομάτα και τις μυρωδιές, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 15′. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δεν ανακατεύουμε το φαγητό, απλά κουνάμε την κατσαρόλα, κι αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε. Στο τέλος πρέπει το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Αν χρειαστεί δυναμώνω τη φωτιά και βράζω μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Το μυστική της επιτυχίας είναι τα καλό καθάρισμα (να μην έχουν ίνες). Τα βλασταράκια να είναι τρυφερά.

Γεύση όμοιά του δεν υπάρχει….

Καλή σας όρεξη!

Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Πηγή

Άσε το σχόλιο σου

avatar
  Παρακολούθησε τις απαντήσεις  
Ενημέρωσε με για