Κάποιοι άνθρωποι δεν θα μπουν ποτέ στον κόπο να καταλάβουν ποιοι πραγματικά είμαστε…

kapoioi-anthropoi-den-tha-b

Αμέτρητοι άνθρωποι καθημερινά περνούν απ’ τη ζωή μας. Κάποιοι από αυτούς έρχονται για να μείνουν, άλλοι απλά για να σταθμεύσουν προσωρινά στην ζωή μας, άλλοι απλά μας βοηθούν να πάμε λίγο πιο κάτω, γίνονται το στήριγμα μας, οι γήινοι άγγελοι μας. Μερικοί από αυτούς επιλέγουν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο, άλλοι απλά θέλουν να μας γκρεμίσουν, κάποιοι κρυφοκοιτάζουν από μακριά στον εσωτερικό ή στον εξωτερικό μας κόσμο και επιλέγουν αν τελικά θέλουν να μείνουν ή αν θα φύγουν.

Άνθρωποι που απλά μας αποδέχονται έτσι όπως πραγματικά είμαστε με τα ελαττώματα και τα προτερήματά μας, ενώ άλλοι θέλουν να μας αλλάξουν, να μας φέρουν στα μέτρα τους, να μας μικρύνουν, να μας συρρικνώσουν, να μας κατηγοριοποιήσουν σύμφωνα με τα βιώματα, τις πεποιθήσεις και τα θέλω τους.

Άνθρωποι που αδυνατούν να μπουν για λίγο στη θέση μας και να δουν με τα δικά μας μάτια, άνθρωποι κολλημένοι στο εγώ τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς επιλέγουν την επιφάνεια, το εξωτερικό μας περιτύλιγμα, τη μορφή, το σώμα, τα χαρακτηριστικά, την εμφάνιση μας. Είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς να μείνουν εκεί, στο έξω, στο λίγο, στο χωρίς βάθος και ουσία, έτσι η φυγή τους είναι πιο βολική, δεν δένονται, δεν αφήνονται, δεν παραδίνονται, δεν πονούν, δεν δίνουν, δεν απογοητεύονται. Χάνουν όμως και ας μην το αισθάνονται  χρόνο, στιγμές συναισθήματα, ευκαιρίες, ανθρώπους άξιους να τους έχουν  στη ζωή τους, χάνουν  και ένα κομμάτι του εαυτού τους κάθε φορά. Από αυτό το κομμάτι έχουν παραιτηθεί καιρό τώρα. Το έθαψαν από φόβο μήπως και πληγωθούν και έτσι αποφάσισαν μόνο να πληγώνουν.

Αυτοί λοιπόν δεν θα θελήσουν ποτέ να μας ανακαλύψουν. Όχι επειδή δεν μπορούν, φυσικά και μπορούν, απλά δεν θέλουν από φόβο και άρνηση, από εγωισμό και αντίσταση, από πόνο και πλάνη. Επέλεξαν να μην αγκαλιάσουν όλα τα κομμάτια τους και χάθηκαν στην αδιέξοδη αναζήτηση τους, γι’ αυτό και δεν μπορούν να αγκαλιάσουν και τα δικά μας.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις και γι’ αυτές αξίζει να περιμένεις. Είναι αυτοί που θα μαγνητιστούν από το μέσα σου, από την εσωτερική σου ομορφιά, η οποία απλά και αβίαστα θα βγαίνει προς τα έξω, από την ψυχή σου, από τις ιδέες σου, από την ευγένεια σου. Είναι οι άνθρωποι που θα θελήσουν να σε γνωρίσουν ολοκληρωτικά, που θα γίνεις η προτεραιότητα τους, θα σου αφιερώνουν τον χρόνο τους και δεν θα σε θυμούνται όταν σε έχουν ανάγκη. Αυτοί οι άνθρωποι θα σε αγαπήσουν ακριβώς γι αυτό που είσαι, όπως είσαι, με τον αυθορμητισμό σου, με την τρέλα που κουβαλάς, με την πολυλογία σου, με την παιδική σου αφέλεια.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments