Και το όνομα του πιάτου αυτού… Καγιανάς!

Και το όνομα του πιάτου αυτού... Καγιανάς!
Και το όνομα του πιάτου αυτού… Καγιανάς!

Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Φτιάχνεται με ότι βγάζει ο μπαξές. Μπορεί να είναι μια απλή στραπατσάδα με ντομάτες και αβγά ή να προσθέσει κανείς ότι τραβάει η όρεξή του. Στη Μεσσηνία γίνεται με παστό ή σύγκλινο, ακόμη και με λουκάνικο.

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 250 γρ. παστό Μεσσηνίας
  • 200 γρ. λουκάνικο Μεσσηνίας (με πορτοκάλι)
  • 2 παραγινωμένες ντομάτες
  • 2 πατάτες
  • 2 μελιτζάνες
  • 4 κολοκυθάκια
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη (από την χοντρή πλευρά). Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε μεγάλο φαρδύ τηγάνι. Προσθέτουμε το παστό και το λουκάνικο για να πάρει γεύση η σάλτσα, αλάτι καθόλου, 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι από τη λίμπα του παστού.

Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τα υπόλοιπα υλικά τα αλατίσουμε ελάχιστα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Όταν η σάλτσα μείνει με λίγα υγρά προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις μαζί με τη σάλτσα. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αβγά να διαλυθούν καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα περιχύνοντάς τα με κυκλικές κινήσεις στο τηγάνι λίγο πριν εξατμιστούν όλα τα υγρά της. Μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται το ασπράδι των αυγών, αποσύρουμε από τη φωτιά. Μπαχαρικά και μυρωδικά δεν προσθέτουμε αφού όλα τα αρώματα τα παίρνει από το παστό. Εκεί είναι όλη η νοστιμιά!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

Για περισσότερες φωτογραφίες σχετικά με το άρθρο επισκεφτείτε το site eleftheriaonline.gr

Άσε το σχόλιο σου

avatar
  Παρακολούθησε τις απαντήσεις  
Ενημέρωσε με για