Και μετά τι;

Και μετά τι;

Τα βέλη άδειασαν από την φαρέτρα. Βρήκαν στόχους. Ένα βέλος στην καρδιά, ένα στο μυαλό και ένα άλλο στο στομάχι. Όλα προμελετημένα. Να μην λειτουργεί η σκέψη, να μην παράγει λύσεις, να αφήνει άλυτα προβλήματα. Η καρδιά, αυτή η τόσο ευαίσθητη να σταματάει να ελπίζει πως θα χτυπά δυνατά για καταστάσεις που επιβάλουν μια ταχυκαρδία, μια διεκδίκηση κάποιων πραγμάτων.

Σύννεφα σιωπής να καλύπτουν λέξεις, που δεν έχουν φωνή να ξεφωνίσουν, για όλα αυτά που περιτριγυρίζουν τις σκέψεις. Το επόμενο πλήγμα στον πυρήνα του σώματος, εκεί που το κάθε συναίσθημα γίνεται ένας κόμπος δεμένος, που όταν θελήσεις να τα απαλύνεις, μένει ακατόρθωτο.

Και μετά τι; αναρωτιέσαι.

Όλα είναι δεδομένα; Δεν υπάρχει μια κατάληξη θετική;

Και βουλιάζουμε σε μονοπάτια και τρύπες, αναζητώντας απαντήσεις στα πως και στα γιατί. Περνάμε σκοπέλους, αναζητούμε μετά υποκριτικά να κουκουλώσουμε τις ενοχές μας μήπως μας κακολογήσουν οι άλλοι. Για τους εαυτούς μας, ούτε κουβέντα δεν γίνεται για τύψεις και τυχόν αϋπνίες.

Θα ψάξουμε για κάποιους συνεπιβάτες και αυτούς με απορίες και διλήμματα όπως εμείς. Όταν όμως βγούμε σε σταυροδρόμι, μετά τι; Ποιου η απόφαση θα υπερισχύσει; Εγωισμός θα περιλάβει την ματιά και θα στερέψει την σωστή επιλογή;

Η διάθεση να ρισκάρουμε κάνει την διαδρομή απολαυστική. Αυτή η επιλογή είναι θυσία, είναι εκδήλωση ανώτερη, είναι αγάπη.

Μα, αφού το βέλος τρύπησε πλήγωσε την καρδιά πως θα επανέλθει;

Η αγάπη έχει πληγωθεί και αυτή ανεπανόρθωτα. Λαχταράμε κάθε μοναδικό κάθε ιδιαίτερο για μας που όμως ποτέ απλόχερα δεν το προσφέρουμε σε άλλους. Μόνο για μας και πάλι εγωιστικά.

Και μετά τι να περιμένεις σαν δεν έχεις να δώσεις;

Μιζέρια θα το ονομάσεις και μόνο για άλλους θα δώσεις την ποινή για τιμωρία, ποτέ για σένα, ποτέ δεν θα είσαι εσύ ο ένοχος. Ώσπου φτάνει η στιγμή που αναλογίζεσαι μα αυτό σαν περάσεις στην άλλη πλευρά του χρόνου, στο τελείωμα, εκεί που οι τύψεις σε κυκλώνουν. Τότε όμως τι;

Τότε όμως είναι το τέλος και δεν υπάρχει άλλο μετά.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments