Ήχοι Αθόρυβοι

Ήχοι Αθόρυβοι

Ας ξεκινήσουμε από τον τίτλο, ένα καθεστώς αντίθεσης. Ήχοι Αθόρυβοι.

Γι’ αυτό πρέπει να πάρεις αυτό το βιβλίο. Στο ξεφύλλισμα, θα βρεις σε κάποιο ποίημα μια μοναδική φωνή και ιδιαίτερα λόγια που θα ‘μιλήσουν’ στη ψυχή σου, εκεί θα σταθείς σαν τα νιώσεις οικεία θα σου μιλήσουν ξεκάθαρα ή ο ρυθμός τους σου σιγοτραγουδήσει μελωδικά. Με αυτό τον τρόπο θα βιώσεις εντονότερα τα νοήματα. Είναι. Και εύκολο είναι, και ανώδυνο ειδικά αν είναι συνδυασμένο με τη μουσική, με ήχο. Από ανάλαφρα μέχρι βαθυστόχαστα.

Σε πολλά από αυτά, κάπου βρίσκω τον εαυτό μου… Ίσως, με κάποιον τρόπο, ταυτιστείτε κι εσείς…

Επέλεξα κάποιο -που έχω αγαπήσει-, το ποίημα “Νικημένος” και σας τα παραθέτω…

“Μη με αποπαίρνετε, κύριοι.

Όσες φορές έφαγα απ’ το χώμα της πτώσης

μετάλαβα ζωή.

Κι αν για εσάς φύρα είναι

η ονειροπόληση,

άλλοι στις μικρές τους σημειώσεις

φτιάχνουν χάρτες για όπου και όποτε.

Μη με λυπάστε, κύριοι.

Έχει κι ο νικημένος μια νίκη

εντός των συνόρων του.”

Σελ. 42 ~ Μαρία Κρασοπούλου

 

Παρακάτω σου παραθέτω την περιγραφή, το βιογραφικό του συγγραφέα, καθώς και στοιχεία του βιβλίου:

ΗΧΟΙ ΑΘΟΡΥΒΟΙ / ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Αριθμός σελίδων: 128

ISBN: 9605765675

Έτος έκδοσης: 2016

Ένα βιβλίο που ξεχωρίζει στην κατηγορία Νεοελληνική ποίηση!

ΔΕΝΤΡΟ Πείτε στο δέντρο που μας έκρυψε παιδιά πως του φυλάω έναν ίσκιο. Κι ας πείσμωσε η γρατσουνιά του αριστερού μου αγκώνα. Κι ας γέμισε ως τα μισά το δισάκι της ελπίδας. Κι ας τρέμει μες στα πόδια μου η μνήμη της τρεχάλας. Θέλουν κι οι νεκροί να σιγουρεύονται πως κάποτε το δίχως άλλο διετέλεσαν ζωντανοί.

ΜΑΡΙΑ ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

Η Μαρία Κρασοπούλου ανήκει ξεκάθαρα στα πολυτάλαντα κορίτσια. Το τραγούδι κι η γραφή την κέρδισαν από νωρίς. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τραγουδιού καθώς και κλασικών και παραδοσιακών κρουστών. Έχει βραβευτεί με 2 πρώτα βραβεία στο ελληνικό τραγούδι, ένα τρίτο στο παραδοσιακό τραγούδι καθώς επίσης έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποίησης. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και από το τμήμα Βιολογικής Γεωργίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ενώ σήμερα φοιτά στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το 2012 κάνει την πρώτη της δισκογραφική συμμετοχή ως ερμηνεύτρια στο δίσκο-βιβλίο του Γρηγόρη Πολύζου “Σε τόπους που δεν ξέρω”, σε παραγωγή Νίκου Ζούδιαρη, που κυκλοφόρησε απ’ τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Στο δίσκο με τίτλο “Αποστάσεις” που κυκλοφόρησε το 2016, υπογραφεί στιχουργικά δυο τραγούδια: “Χαρακιά” και “Δωμάτιο πανικού”. Κομμάτια περίτεχνα δομημένα, που καταπιάνονται με νοήματα όπως η μοναξιά, η απογοήτευση και η ματαιότητα.

Στο «Ότι αγάπησες δεν είναι πια εκεί», σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου, ντουέτο με τον Κώστα Μακεδόνα -το δέσιμο των φωνών τους- άγγιξε το τέλειο.

 

0 0 vote
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments