Η ζωή έχει την τάση να επιστρέφει συμπεριφορές

Η ζωή έχει την τάση να επιστρέφει συμπεριφορές

Τα γέλια τους ακουγόντουσαν σε όλο το χώρο, λες και ήθελαν να αποσπάσουν  τα βλέμματα των διπλανών τους περισσότερο πάνω τους και όσες δεν τους πρόσεξαν να τους προσέξουν, μια φίλη που καθόταν κοντά τους, με αυτά που άκουσε ήρθε στο τραπέζι μας, εκνευρισμένη θα έλεγα, παρά ενοχλημένη.

Τη ρώτησα τι συμβαίνει και μου είπε πως οι κλαρινογαμπροί σχολίαζαν μάλλον χλεύαζαν μια γυναίκα, που είχε πέσει στον έρωτα κάποιου από τους δυο, ένας ομορφούλης, ο άλλος ούτε με τρεις πλαστικές δε βλεπόταν και αυτός φυσικά ήταν ο πικρόχολος της υπόθεσης, αυτός ήταν που έβαζε “ταμπέλες”, παρατσούκλια που λένε και στον τόπο μου, για τη γυναίκα αυτή, σχολίαζε και γέλαγαν για την εμφάνιση της , άσχημη δεν την έλεγαν αλλά την είχε κοσμήσει ο ασχημούλης , γιατί δεν ξέρω απ΄ ότι καταλάβαμε;

Ο τύπος ήταν όσα δεν φτάνει η αλεπού. Οι σχέσεις δεν είναι υποχρεωτικές όπως κι επίσης τα κουτάκια που βάζουμε στο καθετί, με την επιτακτική ανάγκη να τοποθετούμε και την κατάλληλη ταμπέλα επάνω. Δεν μπαίνουν άλλωστε όλοι σε κουτάκια κι ούτε είναι φτιαγμένοι γι’ αυτά. Αν τα περιεργαστείς πιο προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι είναι στενά, κλειστοφοβικά και σκοτεινά. Τα όρια είναι σαφή και συγκεκριμένα κι ο χώρος τελειώνει εκεί, στα τείχη. Το περίεργο της υπόθεσης ήταν πως και ο άλλος έδειχνε να συναινεί με τη συμπεριφορά του φίλου του, γέλαγε και κάτι έλεγε κάτι χαμηλόφωνα και δώσου πάλι τα χαχανητά σαν ξεπουπουλιασμένες κότες, με ύφος άνετο, blasé και η κυνικότητα στο μάτι να στάζει.

Τι άντρες Χριστέ μου; Σκέφτηκα δυνατά, αηδιασμένη, και μου απατάει ο σύζυγος μου από δίπλα. Άντρες δεν τους λες ανδρείκελα ΝΑΙ! Ποια γυναίκα θα τους ήθελε δίπλα της? Ποια γυναίκα θα τους έδειχνε εμπιστοσύνη, ειδικά σε αυτόν που επιτρέπει να του χλευάζουν την ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ; Είναι σαν να τον γελάει κατάμουτρα ο άλλος και να συμφωνεί!!!

Να επιτρέψω εγώ να θίξουν γυναίκα που έχει σταθεί δίπλα μου; Στη ζωή μου; Όχι φίλε, εγώ τα τιμάω και τα φοράω!

Τους κοιτάξαμε άλλη μια φορά με οίκτο τώρα, πληρώσαμε και φύγαμε, ο άντρας μου έγραψε κάτι πάνω στην απόδειξη και ζήτησε από το γκαρσόν, να τους το πάει.

Την ώρα που το διάβαζαν νομίζοντας πως ήταν ραβασάκι και είχαν φουσκώσει σαν τα παγώνια το γέλιο τους πάγωσε και κοίταζαν αμήχανα γύρω – γύρω ψάχνοντας με το βλέμμα, ποιος το έστειλε, τον ρώτησα τι έγραψες και μου είπε:

Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΥΡΙΟΙ !

Το θέμα είναι να είσαι συνειδητοποιημένος και να τα έχεις βρει με τα θέλω σου και τις ανάγκες σου ώστε να μην υποβάλλεις και τρίτους σε βάσανα προκειμένου να ικανοποιήσεις και να τα βγάλεις πέρα με τις προσωπικές σου αναζητήσεις.

Απλά αν δε μπορείς να μείνεις πιστός σε μια σχέση και σ’ ένα σύντροφο δε χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία αυτή. Οι σχέσεις δεν είναι για όλους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όπως κι ο γάμος δεν είναι για όλους, τα παιδιά ή η καριέρα. Αν δε σου βγαίνει λοιπόν είναι εντάξει. Είναι αποδεκτό κι είναι δικαίωμά σου.

Αν όμως τελικά το κάνεις, καν’ το σωστά. Πόσο πιο πολύ ανέβηκε στα μάτια μου δε φαντάζεστε !!!

Τον λάτρεψα ακόμα πιο πολύ !!!!!!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments