Η ύπαρξη του Θεού και των θαυμάτων στη ζωή μας!

Η ύπαρξη του Θεού και των θαυμάτων στη ζωή μας!

Σύμφωνα με την ετυμολογία η λέξη “θαύμα” προέρχεται από το ελληνικό “θαυμάσιον” και είναι αυτό το οποίο προκαλεί θαυμασμό και κατάπληξη, ένα γεγονός έκτακτο και με κανόνες που δεν μπορεί να έχουν γενική εφαρμογή. Αξιοπερίεργο είναι το πώς γίνεται κάποιοι άνθρωποι να μην πιστεύουν στα θαύματα τη στιγμή που η ζωή μας η ίδια είναι ένα θαύμα. Θαύμα είναι που γεννιόμαστε, που υπάρχουμε, που ζούμε! Ο Ιησούς Χριστός εκδηλώνει με τα θαύματά Του ότι η Βασιλεία που αναγγέλθηκε από τους προφήτες είναι παρούσα στο πρόσωπό Του.

Για να γίνει ένα θαύμα πρέπει πρώτα να το θέλει ο Θεός. Και ο Θεός θέλει πάντοτε ό,τι γίνεται να γίνεται για τη σωτηρία του ανθρώπου κι όχι για την καλοπέραση του. Το θαύμα είναι πάντοτε φανέρωση της “Θείας Δόξας”,  της ” Θείας Βασιλείας”. Στο θαύμα ο άνθρωπος πάντα οδηγείται μέσω της πίστης κι όχι το αντίθετο.

Ο Θεός γνωρίζει τα πάντα και ακούει με προσοχή όλα όσα του λέμε. Ολόκληρη η ζωή μας εξελίσσεται κάτω από το βλέμμα του Θεού. Η πίστη μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Μέσα μας πρέπει να κυριαρχούν δυο αισθήματα για το Θεό, ο φόβος και η αγάπη. Ο φόβος θα μας προφυλάσσει από την αμαρτία και η αγάπη θα μας κατευθύνει στον όμορφο δρόμο της αρετής. Όλα μπορούμε να τα επιτύχουμε όταν έχουμε μαζί μας τον Θεό. Γιατί οι άνθρωποι είμαστε η ίδια η εικόνα του Θεού. Τα δώρα που μας κάνουν να μοιάζουμε με τον Θεό είναι η αθάνατη ψυχή μας, το υψηλό πνεύμα μας, η λογική μας, η ελευθερία της θελήσεώς μας και πιο πολύ όταν εμπνεόμαστε και καθοδηγούμαστε από τη ζωοποιώ χάρη Του.

Η ζωή μας έχει έναν υπέροχο σκοπό! Την εικόνα του Θεού που έχουμε μέσα μας να την κάνουμε όσο πιο όμορφη μπορούμε. Πιστεύοντας στον Κύριο και Θεό μας μπορούμε να δούμε με τα μάτια της ψυχής μας και να πιστέψουμε στην ύπαρξή Του και στα θαύματα. Συντελούν κι αυτά τον κόσμο μας, είναι αυτά μία ακόμη ζωντανή απόδειξη του δημιουργού μας στη ζωή μας.

Ας μην απομακρυνόμαστε από τον Θεό, ας μην κλείνουμε τις πόρτες της καρδιάς και της ψυχής μας, ας αφήσουμε η Θεία χάρη Του να κατοικεί μέσα μας και να μας οδηγεί στο σωστό, αληθινό δρόμο φωτίζοντάς μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δούμε καθαρά, μόνο έτσι θα πιστέψουμε στην ύπαρξή Του και στα θαύματα που μας βεβαιώνουν ότι ο Θεός μας είναι ένας και μοναδικός και υπάρχει στη ζωή μας, είναι πανταχού παρών είναι ο θησαυρός όλων των αγαθών και ο χορηγός της ζωής!

Πατέρα μας είμαστε δικοί σου, ό,τι έχουμε δικό σου είναι κι όταν ακόμη προσευχόμαστε δεν σου δίνουμε κάτι δικό μας, σου δίνουμε <<Τα σά εκ τών σών>> !

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments