“H Ιερή Στιγμή και οι Ξεχωριστές σκέψεις”- Μαθήματα Θαυμάτων

i-ieri-stigmi-kai-oi-ksechoristes-skepseis
  1. Η Ιερή στιγμή είναι το πιο χρήσιμο μαθησιακό εργαλείο του Αγίου Πνεύματος για να σε διδάξει το νόημα της αγάπης. Γιατί ο σκοπός του είναι ν’αναστείλει ολοσχερώς τις κρίσεις. Η κρίση πάντα βασίζεται στο παρελθόν, γιατί η παρελθούσα εμπειρία είναι η βάση πάνω στην οποία κρίνεις. Η κρίση γίνεται αδύνατη χωρίς το παρελθόν , γιατί χωρίς αυτό εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Δεν θα έκανες καμία προσπάθεια να κρίνεις , επειδή θα σου ήταν πολύ προφανές ότι δεν καταλαβαίνεις τι νόημα έχει το οτιδήποτε. Το φοβάσαι αυτό γιατί πιστεύεις ότι χωρίς το εγώ, όλα θα ήταν χάος. Όμως, σε διαβεβαιώνω ότι χωρίς το εγώ , όλα θα ήταν αγάπη.
  2. Το παρελθόν είναι το κύριο μαθησιακό εργαλείο του εγώ, γιατί στο παρελθόν έμαθες να καθορίζεις τις δικές σου ανάγκες και υιοθέτησες μεθόδους για να τις καλύπτεις με τους δικούς σου όρους. Έχουμε πει πως το να περιορίζεις την αγάπη σ’ένα μέρος της Υιότητας είναι φέρνεις ενοχή στις σχέσεις σου, και έτσι να τις καθιστάς μη-πραγματικές. Εάν επιδιώκεις να διαχωρίσεις κάποιες όψεις της ολότητας και να προστρέξεις σ’αυτές για να καλύψεις τις φαντασιακές σου ανάγκες, προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις τον διαχωρισμό για να σώσεις εσένα. Πως λοιπόν θα μπορούσε να μην εισέλθει η ενοχή; Ο διαχωρισμός είναι η πηγή της ενοχής, και εάν τον επικαλείσαι για σωτηρία σημαίνει ότι πιστεύεις πως είσαι μόνος. Το να είσαι μόνος είναι να είσαι ένοχος. Γιατί το να εμπειράσαι τον εαυτό σου ως μόνο σημαίνει ότι αρνείσαι την Ενιαιότητα  του Πατέρα και του Υιού Του , και έτσι επιτίθεσαι στην πραγματικότητα.
  3. Δεν μπορείς να αγαπάς μέρη της πραγματικότητας και να καταλάβεις τι σημαίνει αγάπη. Εάν θέλεις να αγαπάς ανόμοια με τον Θεό , ο Οποίος δεν γνωρίζει καμία ξεχωριστή αγάπη, πως μπορείς να την καταλάβεις; Το να πιστεύεις ότι οι ξεχωριστές σχέσεις, με ξεχωριστή αγάπη , μπορούν να σου προσφέρουν σωτηρία είναι η πίστη ότι ο διαχωρισμός είναι σωτηρία. Γιατί είναι στην πλήρη ισότητα της Εξιλέωσης , στην οποία η σωτηρία βρίσκεται. Πως μπορείς εσύ ν’αποφασίσεις ότι ξεχωριστές όψεις της Υιότητας μπορούν να σου δώσουν περισσότερα από άλλες; Το παρελθόν στο έχει διδάξει αυτό. Όμως, η ιερή στιγμή σε διδάσκει ότι δεν είναι έτσι.
  4. Λόγω της ενοχής, όλες οι ξεχωριστές σχέσεις έχουν στοιχεία φόβου μέσα τους. Γι’αυτό αλλάζουν και μεταβάλλονται τόσο συχνά. Δεν βασίζονται μόνο στην αμετάβλητη αγάπη. Και η αγάπη , εκεί οπού έχει εισέλθει ο φόβος , δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη επειδή δεν είναι τέλεια. Στην λειτουργία Του ως Διερμηνέας αυτού που εσύ έφτιαξες , το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί τις ξεχωριστές σχέσεις, τις οποίες έχεις επιλέξει για να στηρίξεις το εγώ, ως μαθησιακές εμπειρίες που δείχνουν προς την αλήθεια. Ακολουθώντας την διδασκαλία Του, κάθε σχέση γίνεται ένα μάθημα στην Αγάπη.
  5. Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ότι κανείς δεν είναι ξεχωριστός. Όμως επίσης αντιλαμβάνεται ότι εσύ έχεις φτιάξει ξεχωριστές σχέσεις, τις οποίες Αυτός θα εξάγνιζε και δεν θα σε άφηνε να καταστρέψεις. Όσο ανίερος κι αν είναι ο σκοπός που τις έφτιαξες, Αυτός μπορεί να τις μεταφράσει σε ιερότητα απομακρύνοντας τόσο φόβο, όσο θα Του επιτρέψεις. Μπορείς να θέσεις οποιαδήποτε σχέση υπό την φροντίδα Του και να είσαι βέβαιος ότι αυτή δεν θα καταλήξει σε πόνο, εάν του προσφέρεις την προθυμία σου αυτή να μην υπηρετεί καμία άλλη ανάγκη πέρα από την δική Του. Μην φοβάσαι λοιπόν ν’αφήσεις να φύγουν οι φαντασιακές σου ανάγκες ,οι οποίες θα κατέστρεφαν την σχέση. Η μόνη ανάγκη σου είναι η δική Του.
  6. Οποιαδήποτε σχέση εσύ θα υποκαθιστούσες με μία άλλη, δεν έχει προσφερθεί στο Άγιο Πνεύμα για την δική Του χρήση. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την αγάπη. Εάν προσπαθούσες να υποκαταστήσεις μια όψη της αγάπης με μια άλλη, θα είχες δώσει λιγότερη αξία στην μία και περισσότερο στην άλλη. Όχι μόνο τις έχεις διαχωρίσει, αλλά έχεις κρίνει επίσης ενάντια και στις δύο. Όμως, είχες κρίνει πρώτα ενάντια στον εαυτό σου, αλλιώς δεν θα είχες ποτέ φανταστεί ότι χρειαζόσουν τους αδερφούς σου, έτσι όπως αυτοί δεν είναι. Εάν δεν είχες δει τον εαυτό σου χωρίς αγάπη, δεν θα μπορούσες να τους έχεις κρίνει τόσο ίδιους με σένα σε έλλειμα.
  7. Η χρήση των σχέσεων από το εγώ είναι τόσο αποσπασματική που συχνά πάει ακόμα παραπέρα, ένα μέρος μία όψης ταιριάζει στους σκοπούς του, ενώ προτιμά διαφορετικά μέρη μίας άλλης όψης. Έτσι συγκροτεί την πραγματικότητα σύμφωνα με την καπριτζιόζικη αρεσκεία του, προσφέροντας στην αναζήτηση σου μια εικόνα της οποίας όμοια δεν υπάρχει. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα στα Ουράνια ή στην γη που να της μοιάζει και έτσι, όσο κι αν αναζητάς την πραγματικότητα της, δεν μπορείς να την βρεις , επειδή αυτή δεν είναι πραγματική.
  8. Καθένας στην γη έχει διαμορφώσει ξεχωριστές σχέσεις, και παρότι αυτό δεν είναι έτσι στα Ουράνια, το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει πώς να φέρνει ένα άγγιγμα του Παραδείσου σ’αυτές εδώ. Στην Ιερή στιγμή κανείς δεν είναι ξεχωριστός, γιατί οι προσωπικές σου ανάγκες δεν εισβάλουν σε κανέναν άλλο, ώστε να κάνουν τους αδελφούς σου να φαίνονται διαφορετικοί. Χωρίς τις αξίες από το παρελθόν , θα τους έβλεπες όλους ίδιους σαν και εσένα. Ούτε θα έβλεπες κανέναν διαχωρισμό ανάμεσα στον εαυτό σου και αυτούς. Στην ιερή στιγμή , βλέπεις σε κάθε σχέση τι θα είναι όταν εσύ θα αντιλαμβάνεσαι μόνο το παρόν.
  9. Ο Θεός σε γνωρίζει τώρα. Αυτός θα θυμάται τίποτα, επειδή σε γνώριζε πάντα ακριβώς όπως Αυτός σε γνωρίζει τώρα. Η Ιερή στιγμή καθρεφτίζει την γνώση Του φέρνοντας όλη την αντίληψη έξω από το παρελθόν, απομακρύνοντας έτσι το πλαίσιο αναφοράς που έχεις χτίσει με το οποίο κρίνεις τους αδελφούς σου. Μόλις αυτό φύγει, το Άγιο Πνεύμα το υποκαθιστά με το δικό του πλαίσιο αναφοράς. Το δικό Του πλαίσιο αναφοράς είναι απλώς ο Θεός. Το άχρονο του Αγίου Πνεύματος βρίσκεται μόνο εδώ. Γιατί στην ιερή στιγμή , ελεύθερος από το παρελθόν , βλέπεις ότι η αγάπη είναι μέσα σου, και δεν έχεις ανάγκη να κοιτάξεις έξω και ν’αρπάξεις την αγάπη ένοχα από εκεί που νόμιζες ότι ήταν. pablo-merchan-montes-772108-unsplashΌλες οι σχέσεις σου ευλογούνται στην ιερή στιγμή, επειδή η ευλογία δεν είναι περιορισμένη. Στην ιερή στιγμή η Υιότητα κερδίζει ως ένα και ενωμένη στην ευλογία σου γίνεται ένα σε σένα. Το νόημα της αγάπης είναι το νόημα που ο Θεός της έδωσε. Δώσε σ’αυτή οποιοδήποτε άλλο νόημα, εκτός από το δικό Του, και είναι αδύνατον να την κατανοήσεις. Ο Θεός αγαπά κάθε αδελφό όπως αγαπά εσένα, ούτε λιγότερο , ούτε περισσότερο. Τους χρειάζεται όλους εξίσου, και το ίδιο και εσύ. Με τον καιρό, σου έχει ειπωθεί να προσφέρεις θαύματα όπως εγώ σε κατευθύνω, και ν’αφήσεις το Άγιο Πνεύμα να φέρει σε σένα εκείνους που σε αναζητούν. Εντούτοις στην ιερή στιγμή εσύ ενώνεσαι απευθείας με τον Θεό, και όλοι οι αδελφοί σου συνενούνται στον Χριστό. Εκείνοι που είναι συνενωμένοι στον Χριστό δεν είναι με κανένα τρόπο διαχωρισμένοι. Γιατί ο Χριστός είναι ο Εαυτός που μοιράζεται η Υιότητα, όπως ο Θεός μοιράζεται τον Εαυτό Του με τον Χριστό.
  10. Σκέφτεσαι εσύ ότι μπορείς να κρίνεις τον Εαυτό Του Θεού; Ο Θεός τον έχει δημιουργήσει πέρα από κρίσεις, από την ανάγκη Του να προεκτείνει την Αγάπη Του. Με αγάπη μέσα σου, δεν έχεις καμία άλλη ανάγκη εκτός από το να την προεκτείνεις. Στην ιερή στιγμή δεν υπάρχει καμία σύγκρουση αναγκών , γιατί υπάρχει μόνο μία. Γιατί η ιερή στιγμή φτάνει στην αιωνιότητα, και στον Νου του Θεού. Και είναι μόνο εκεί που η αγάπη έχει νόημα, και μόνο εκεί μπορεί να κατανοηθεί.

 

Από το βιβλίο «Ένα Μάθημα στα Θαύματα» Κεφ.15 «Η Ιερή Στιγμή» V.I.H Iερή στιγμή και οι Νόμοι του Θεού». Εκδόσεις Noasis.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments