Η φύση – Το θαύμα μας!

Η φύση - Το θαύμα μας

Μία καινούργια μέρα αρχίζει! Ανοίγω τα μάτια μου και αντικρίζω τον λαμπερό ήλιο στον καθάριο ουρανό,τα καταπράσινα δέντρα,τα αναρίθμητα έντομα που πετούν ανέμελα δεξιά και αριστερά, τα πουλάκια που τιτιβίζουν χαρούμενα, τα υπέροχα λουλούδια. Βλέποντάς τα σκέφτομαι “ακόμη ένα θαύμα”! Τρέχει ο νους πριν προλάβει το σώμα στην ευωδία από τα λουλούδια στο καρτέρισμα για το άγγιγμά τους σε αυτή την υπέρμετρη σκέψη ευφορίας που γεμίζει την ψυχή μου θωρώντας τα. Ξαφνικά νιώθω τόσο γεμάτη τόσο ευτυχισμένη. Τα βήματά μου προς τη φύση ολοένα και μεγαλώνουν κατευθύνοντάς με σε μία υπέροχη θέα από ψηλά. Δάση καταπράσινα εμπρός μου, ποτάμια που κυλούν ανάμεσα στα δέντρα, καταρράκτες, φαράγγια, ο ήχος του γάργαρου νερού. Όλα πανέμορφα! Η φύση γητευτής μου κι εγώ θαμπωμένη από την ομορφιά της. Θαρρεί κανείς πως βγήκα από κάτι αόριστο στην πραγματικότητα.

Παίρνω μία βαθιά ανάσα και γεμίζω καθάριο οξυγόνο κλείνω τα μάτια και ταξιδεύω σε όμορφες σκέψεις απελευθερωμένη από όσα με θλίβουν. Εδώ είμαστε λέω! Στην όμορφη πλάση που ο δημιουργός μας εποίησε με τόση σοφία που μας τη χάρισε απλόχερα για να μπορούμε εμείς να τη θαυμάσουμε να τη ζήσουμε σε κάθε μας ευκαιρία. Να τη ζήσουμε χωρίς να της κάνουμε κακό, με αγάπη και σεβασμό για όσα μας προσφέρει γιατί την προστασία μας ζητά όχι την καταστροφή της από εμάς. Ας μην ξεχνάμε πόσο πολύτιμη μας είναι ας μην ξεχνάμε πως χωρίς αυτή δε μπορούμε να υπάρχουμε.

Ποτέ δε θα χωρέσουμε σωστά στον κόσμο, αν δεν τρέξει η θάλασσα στις φλέβες μας, αν δε ντυθούμε τους ουρανούς, αν στον Θεό δεν τραγουδάμε, αν δε στεφανωθούμε τ’ άστρα, αν δεν καταλάβουμε πως εμείς κληρονομούμε την πλάση. Εννοούμε συνήθως θαύμα το να περπατάμε στο νερό ή να πετάμε στον αέρα, όμως νομίζω πως πραγματικό θαύμα είναι να περπατάμε πάνω στη γη. Κάθε μέρα παίρνουμε μέρος σ’ ένα θαύμα που ούτε καν αναγνωρίζουμε πολλές φορές.

Θαύμα είναι να βαδίζουμε σε μονοπάτια με ορυζώνες, με λουλούδια και αγριόχορτα τριγύρω,θαύμα είναι να βλέπουμε το γαλάζιο ουρανό τ’ άσπρα σύννεφα τον ήλιο την καταπράσινη πλάση. Θαύμα είναι που μοιραζόμαστε τον αέρα με τα δάση και το νερό με τις θάλασσες σα να είμαστε ένα σώμα. Γι’ αυτό λοιπόν κάθε καινούργια μέρα που μπορούμε ν αντικρίζουμε τη φύση ας είμαστε ευγνώμονες απέναντί της χαρίζοντάς της απλόχερα την αγάπη μας και το πιο γλυκό μας χαμόγελο!

0 0 votes
Article Rating
Posted in ,
Κατερίνα

Κατερίνα

Αγαπώ ό,τι με περιβάλλει και μου αρέσει να προσπαθώ για το ο,τιδήποτε ακόμη και για πράγματα που μπορεί να συναντώ για πρώτη φορά!

Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments