Η Εκδρομή

Η Εκδρομή

«Αγάπη μου, κορίτσι μου θύμωσες που ήρθαμε στο Λειβαδίτη λίγο απρογραμμάτιστα; Έμεινε  βέβαια το αυτοκίνητο μα θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο καταφύγιο με τα πόδια. Το χιόνι ούτως ή άλλως μας αρέσει.»

«Είσαι με τα καλά σου αγόρι μου; Κρυώνω, τουρτουρίζω  τι στο καλό με κουβάλησες εδώ πάνω στα κορφοβούνια λες και χάθηκαν οι πεδιάδες»

«Κοίτα κορίτσι μου μην μου βγαίνεις και από πάνω. Τόσες  μέρες με ζάλιζες – πάμε μια εκδρομή, μια εξοχή, να δούμε φύση, μουχλιάσαμε όλο μέσα και μέσα, – μην μου το παίζεις τώρα χαζή».

«Χαζή με ανεβάζεις χαζή με κατεβάζεις μα εσύ είσαι τελικά ο χαζός.  Μου βαλες ένα παπούτσι περιπάτου, ένα μπουφάν ανοιξιάτικο να μου το παίξεις σκληραγωγημένος. Άσε με καημένε»

«Ε! εντάξει. Δεν το περίμενα, που να φανταστώ δηλαδή τι θα βρούμε εδώ πάνω. Μην ξεχνάς κορίτσι μου με ήλιο ξεκινήσαμε»

«Εγώ τουλάχιστον η κρυουλιάρα, όπως με ονομάζεις, προέβλεψα την βλακεία σου, ντύθηκα,  έγινα σαν  Εσκιμώα. Παρ όλα αυτά πάγωσα, παρόλα αυτά,  σε βαρέθηκα. Ίσως την κάνω τελικά. Θα  κατηφορίσω»

«Αγάπη μου, κορίτσι μου, μην με αγριοκοιτάζεις,  εσύ με ξεσήκωσες  για εκδρομή. Όλο γαλιφιές ήσουν. Ας  πάμε μια εκδρομή, ας πάμε παρακαλούσες. Άντε  στα κομμάτια είπα, ζευγάρι είμαστε ας μην της χαλάσω το χατίρι».

«Ξεκινήσαμε αγόρι μου όμως απ τα άγρια χαράματα, ούτε καφέ ανθρώπινο δεν πρόλαβα να πιώ απ την βιασύνη σου.  Και  τώρα που κολλήσαμε; την πατήσαμε! μάλλον την πάτησες! Γιατί εγώ δεν θα κάτσω να υποστώ την αμέλειά σου, θα  την κάνω».

«Κορίτσι μου γλυκό θα τα καταφέρουμε, θα καλέσω την οδική να βοηθήσει και στο τέλος, θα σου μείνει αξέχαστη η εμπειρία».

«Ας το έλεγες ρε Γιώργο ποιός ήταν ο προορισμός μας. Χιόνι μου ήθελες, στην τελική; Αυτοκίνητο χωρίς αλυσίδες όμως στα χιόνια γίνεται; Χωρίς  βενζίνη γίνεται ρε παιδί μου; Θα μας σκεπάσει σε λίγο το χιόνι. Έχει  και ένα σκατόκαιρο!  Καλυτέρα να χουχουλιάζαμε στο κρεβατάκι μας».

«Δεν πιάνεσαι από πουθενά ρε Ελένη. Συμπαράσταση μηδέν. Όλοι στην τελική κάνουμε  λάθη.  Από  αυτά μαθαίνουμε και δεν τα επαναλαμβάνουμε.  Έλα  να περπατήσουμε να ανέβουμε στο καταφύγιο. Σε λίγο που θα βρεθούμε καθιστοί δίπλα στο τζάκι θα γελάμε με την περιπέτειά μας. Έλα αγάπη μου».

«Τι αγάπη μου και βλακείες. Γιώργο  είσαι, είσαι ανώριμος. Βλέπεις  που νυχτώνει; Θες να μας φάνε οι λύκοι; Και μόνο που το σκέφτομαι τους βλέπω μπροστά μου. Προτιμώ  να φάνε εσένα.  Εγώ φεύγω και εσύ κάτσε να κοιτάς το ακίνητο αυτοκίνητο».

«Μα που πας, Ελένη περίμενε, σε χρειάζομαι».

« Βοήθεια χρειάζεσαι. Όταν κατέβω θα σου στείλω την ΕΜΑΚ…

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments