Η δύναμη της περισυλλογής

i-dinami-tis-perisillogis

Αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι θα μάθαιναν ποτέ να περπατούν και να μιλούν χωρίς την ενθάρρυνση των άλλων. Ωστόσο, σε ενήλικες, προσπαθούμε συχνά να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας χωρίς να έχουμε βοήθεια ή να παίρνουμε ενθάρρυνση. Όλοι χρειαζόμαστε ένα φίλο, που έτσι θα ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο, θα δίνετε ιδέες για να διορθώνετε. Αφιερώστε μισή ώρα η και παραπάνω κάθε εβδομάδα για να συλλογιστείτε την ζωή σας.

Όταν αφιερώνουμε χρόνο στην περισυλλογή συχνά ξέρουμε τι κάνουμε. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας. Έχουμε μόνο μια ζωή, τουλάχιστον εδώ, και ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα. Ο χρόνος για να συλλογιστούμε και να ακούσουμε είναι ο τρόπος που συγκρατούμε τη ζωή μας για να μην παραστρατήσει από τις προθέσεις μας. Όταν εφαρμόζουμε καθημερινά, η κάθε εβδομάδα, την περισυλλογή για να καθορίσουμε Αν (πετυχαίνουμε τον Στόχο).

Επιτρέπουμε στις φυσικές, μικρές διορθώσεις, που τελικά δημιουργούν μια καλή ζωή. Ζούμε σε μια εποχή όπου πολλές φορές αποκλείουμε την περισυλλογή από την ζωή μας, καθώς γεμίζουμε τις μέρες μας με δουλειές και τις νύχτες μας με θόρυβο. Ακόμη και όταν είμαστε μόνοι συχνά ανοίγουμε τηλεόραση. Κι όμως, η επιλογή να μείνουμε ήρεμοι, και να αφουγκραστούμε εκείνες τις ήσυχες, σιγανές φωνές, μέσα μας αποτελεί σημαντικό κλειδί για μια καλή ζωή. Αναρωτηθείτε αν η ζωή σας είναι στοχευμένη και τι θα θέλατε να αλλάξετε.

Φανταστείτε την τεράστια δύναμη των μικρών διορθώσεων που κάνατε στην πάροδο των χρόνων. Αν δεν έχετε χρόνο για περισυλλογή, θα είναι σαν τους τόκους στην πιστωτική κάρτα, με τον καιρό θα γίνουν χρέος που δεν πρόκειται να εξοφληθεί ποτέ. Πως ξεκινάτε την μέρα σας; Τι διάθεση έχετε; Πως τελειώνει η μέρα σας; Τι σας φτιάχνει το κέφι…. Τι σας το χαλάει;

Με τον καιρό καθώς αποκτάμε μεγαλύτερη συναίσθηση των τελετουργικών που μας διαμορφώνουν γινόμαστε πιο ικανοί να τα καθορίσουμε. Οι Σκέψεις, οι λέξεις, είναι η ισχυρή αρχή μιας αλυσίδας που ορίζει πως ζούμε. Πρόσεχε τις σκέψεις σου, γιατί οι σκέψεις σου γίνονται τα λόγια σου. Πρόσεξε τις πράξεις σου, γίνονται οι συνήθειες σου, γιατί οι συνήθειες σου γίνονται ο χαρακτήρας σου. Και ο χαρακτήρας σου, γίνεται το πεπρωμένο σου.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments