Η αγάπη για τα ζώα προνόμιο όλων μας!

Η αγάπη για τα ζώα προνόμιο όλων μας

Σ έναν κόσμο που ολοένα και περισσότερες αξίες χάνονται που ολοένα λιγοστεύει το προνόμιό μας να είμαστε άνθρωποι σωστοί, ευσυνείδητοι, άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξης, ας κοιτάξουνε λίγο πιο πέρα από εμάς από το “εγώ” μας στρέφοντας την προσοχή μας και στους τετράποδους ή δίποδους σαν εμάς μικρούς μας φίλους, τα ζωάκια που είναι το ίδιο πλασματάκια του Θεού όπως κι εμείς οι άνθρωποι. Γιατί κι αυτά μοιράζονται με εμάς το προνόμιο να έχουν ψυχή. Πλασματάκια όπως εμείς που όμως είναι καλύτερα από εμάς.

Αυτά είναι οι μόνοι ανιδιοτελείς φίλοι που μπορούμε να έχουμε σ αυτό τον ιδιοτελή κόσμο, τα μοναδικά που δεν θα μας εγκαταλείψουν ποτέ που ποτέ δε θα φανούν απέναντί μας αχάριστα ή ψεύτικα. Είναι αυτά που μας αγαπούν χωρίς αντάλλαγμα, που είναι πάντα δίπλα μας πιστοί μας φίλοι, που μας φτιάχνουν τη διάθεση, που μας κάνουν να χαμογελάμε, που μας καταλαβαίνουν ίσως κάποιες φορές και καλύτερα απ’ ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Και το κυριότερο δεν μας πληγώνουν, μας κάνουν ευτυχισμένους.

Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη βαθιά συγγένειά μας μαζί τους καταλαβαίνοντας πως μοιράζονται κι αυτά μαζί μας τον ήλιο και τη σκιά της ζωής πάνω σε αυτό τον πλανήτη βλέποντας πως η ψυχή είναι ίδια για όλα τα πλάσματα παρόλο που το σώμα είναι διαφορετικό και να μην τα αφήνουμε έρμαια της πείνας, των κακουχιών, της βίας εγκαταλελειμένα στους δρόμους.

Το μόνο που τους αξίζει είναι η αγάπη μας, ο σεβασμός κι ο θαυμασμός μας κι όχι η εγκατάλειψη. Ας είμαστε συνειδητοποιημένοι από πριν στην απόφαση να τα έχουμε συντροφιά μας, να συμπορευόμαστε μαζί τους κι όχι αργότερα να τα παραμελούμε και να τα απαρνιόμαστε. Δεν αξίζουν την περιφρόνησή μας.

Ας βάλουμε για λίγο τον εαυτό μας στη δική τους θέση. Κανείς μας δεν θα ήθελε από εκεί που ζούσε ευτυχισμένος να μεταβεί σε μία άσχημη κατάληξη να ζει μόνος χωρίς στέγη, τροφή, θαλπωρή, χωρίς αγάπη.  Αγαπώ σημαίνει νοιάζομαι, φροντίζω, προστατεύω, δεν εγκαταλείπω, δεν παραμελώ. Ας γίνει η αγάπη όλων μας συνοδοιπόρος στη ζωή των μικρών και γλυκών μας φίλων για ένα καλύτερο δικό τους και δικό μας “αύριο”!

0 0 votes
Article Rating
Posted in ,
Κατερίνα

Κατερίνα

Αγαπώ ό,τι με περιβάλλει και μου αρέσει να προσπαθώ για το ο,τιδήποτε ακόμη και για πράγματα που μπορεί να συναντώ για πρώτη φορά!

Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments