H αρρώστια είναι μια άμυνα ενάντια στην αλήθεια

70724521_10220139404253656_5457799862844129280_n
Κανείς δεν μπορεί να θεραπευτεί εάν δεν καταλάβει ποιον σκοπό φαίνεται να εξυπηρετεί η αρρώστια. Γιατί τότε κατανοεί ότι ο σκοπός της αρρώστιας δεν έχει κανένα νόημα. Αφού είναι αναίτια και χωρίς καμία πρόθεση που να έχει νόημα , δεν μπορεί να υπάρχει καθόλου. Όταν αυτό γίνεται αντιληπτό, η θεραπεία επέρχεται αυτόματα. Η αρρώστια δεν είναι κάτι τυχαίο. Όπως όλες οι άμυνες, έτσι και αυτή είναι μια παρανοϊκή επινόηση για αυτό-εξαπάτηση.
Και, όπως όλα τα άλλα ο σκοπός της είναι να κρύψει την πραγματικότητα, να της επιτεθεί, να την αλλάξει, να την καταστήσει άτοπη, να την παραμορφώσει , να την διαστρεβλώσει ή να την μειώσει μετατρέποντας την σε μικρή στοίβα ασύνδετων κομματιών. Ο σκοπός κάθε άμυνας είναι να εμποδίσει την αλήθεια να είναι ολική.
Η αρρώστια είναι μια απόφαση. Δεν είναι κάτι που σου συμβαίνει χωρίς να έχει επιδιωχθεί, που σε καθιστά αδύναμο και σε κάνει να υποφέρεις. Είναι μια επιλογή που κάνεις, ένα σχέδιο που εκπονείς όταν για ένα δευτερόλεπτο η αλήθεια αναδύεται μέσα στον παραισθησιακό νου σου και όλος ο κόσμος φαίνεται να τρεκλίζει και να ετοιμάζεται να καταρρεύσει. Τώρα είσαι άρρωστος και έτσι η αλήθεια μπορεί να φύγει και να μην απειλεί πλέον τα οικοδομήματα σου.
Πως νομίζεις ότι μπορεί η αρρώστια να καταφέρει να σε απομονώσει απ΄την αλήθεια; Γιατί σου αποδεικνύει ότι το σώμα δεν είναι χωριστό από εσένα και άρα εσύ πρέπει να είσαι χωριστός απο την αλήθεια. Υφίστασαι πόνο γιατί το σώμα πονά και μ’αυτόν τον τρόπο γίνεσαι ένα μαζί του.Έτσι διατηρείται η “αληθινή” σου ταυτότητα, και η παράξενη βασανιστική σκέψη ότι μπορεί να είσαι κάτι άλλο πέρα απ’αυτή τη μικρή στοίβα σκόνης αποκρύπτεται και αποσιωπάται. Γιατί βλέπεις , αυτή η σκόνη μπορεί να σε κάνει να υποφέρεις, να παραμορφώσει τα μέλη σου και να σταματήσει την καρδιά σου, διατάσσοντας σε να πεθάνεις και να πάψεις να υπάρχεις.
Έτσι το σώμα γίνεται πιο δυνατό από την αλήθεια, η οποία σου ζητά να ζήσεις , αλλά η οποία δεν μπορεί να υπερκεράσει την απόφαση σου να πεθάνεις.Έτσι το σώμα γίνεται πιο δυνατό από την αιώνια ζωή, ο Παράδεισος πιο αδύναμος από την κόλαση και το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του Υιού Του αντικρούεται από μια απόφαση ισχυρότερη από την Βούληση Του.
Ο Υιός του είναι σκόνη, ο Πατέρας ανολοκλήρωτος , και το χάος κάθεται θριαμβευτικά στον θρόνο Του. Αυτός είναι ο σχεδιασμός της άμυνας σου. Και εσύ πιστεύεις ότι ο Παράδεισος τρομοκρατείται από τέτοιες τρελές επιθέσεις σαν αυτήν, ότι ο Θεός έχει τυφλωθεί από τις ψευδαισθήσεις σου, ότι η αλήθεια έχει μετατραπεί σε ψέμματα και ότι όλο το σύμπαν έχει σκλαβωθεί από νόμους τους οποίους επιβάλλουν οι άμυνες σου.
Όμως ποιος πιστεύει σε ψευδαισθήσεις εάν όχι αυτός που τις έφτιαξε;
Το σύμπαν παραμένει ανέγγιχτο από τους νόμους , με τους οποίους πίστεψες ότι θα το κυβερνούσες. Ο Παράδεισος δεν υποκλίθηκε στην κόλαση , ούτε η ζωή στον θάνατο.
Μπορείς να επιλέξεις να σκεφτείς ότι πεθαίνεις ή ότι υποφέρεις από μία αρρώστια ή να στρεβλώσεις την αλήθεια με όποιον τρόπο θελήσεις. Αυτό που έχει δημιουργηθεί είναι ξέχωρο από όλα αυτά.Οι άμυνες είναι σχέδια να ηττηθεί αυτό που δεν επιδέχεται επίθεση. Αυτό που είναι αμετάβλητο δεν μπορεί ν’αλλάξει . Και αυτό που είναι ολοκληρωτικά αναμάρτητο, δεν μπορεί ν’αμαρτήσει.
Αυτό το γεγονός καταδεικνύει ότι ο χρόνος είναι ψευδαίσθηση. Γιατί ο χρόνος σε κάνει να σκέφτεσαι ότι αυτά που σου έδωσε ο Θεός δεν είναι αλήθεια αυτή τη στιγμή, όπως θα έπρεπε να είναι. Οι σκέψεις του Θεού είναι ήσυχες , ξέχωρες από τον χρόνο. Γιατί ο χρόνος δεν είναι παρά άλλη μια άμυνα στερούμενης νοήματος που έφτιαξες ενάντια στην αλήθεια. Όμως, αυτό που Αυτός βούλεται είναι παρόν, και εσύ παραμένεις όπως Αυτός σε δημιούργησε.
Ξεκινάμε μια θεραπευτική προσευχή , για να μας βοηθήσει να υψωθούμε πάνω από τις άμυνες και ν’αφήσουμε την αλήθεια να είναι, όπως ήταν πάντοτε :
“Η αρρώστια είναι μια άμυνα ενάντια στην αλήθεια. Θα δεχτώ την αλήθεια γι’αυτό που είμαι και θ’αφήσω τον νου μου ολικά να θεραπευτεί σήμερα”
Η θεραπεία θα λάμψει μέσα σ’όλον τον ανοιχτό νου σου, καθώς η ειρήνη και η αλήθεια αναδύονται για να πάρουν την θέση του πολέμου και των μάταιων φαντασιώσεων. Δεν θα υπάρχουν σκοτεινές γωνίες όπου η αρρώστια μπορεί να κρυφτεί και να παραμείνει αμυνόμενη από το φως της αλήθειας. Δεν θα υπάρχουν σκοτεινές φιγούρες από τα όνειρα σου , ούτε θα παραμείνουν στο νου σου οι ασαφείς και ανούσιες επιδιώξεις τους που παρανοϊκά επιδιώκουν διπλούς σκοπούς.
Ο νους σου θα θεραπευτεί απ΄όλες τις νοσηρές εντολές που προσπάθησε να δώσει στο σώμα για να εκτελεστούν.  Τώρα το σώμα θεραπεύεται, επειδή η αιτία της αρρώστιας άνοιξε στην ανακούφιση. Η υγεία του σώματος είναι πλήρως εγγυημένη, επειδή δεν περιορίζεται από τον χρόνο, τον καιρό ή την κούραση, την τροφή ή το ποτό ή όποιους κανόνες του έβαλες να υπηρετεί μέχρι τώρα. Τώρα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για να το κάνεις καλά, γιατί η αρρώστια είναι πλέον αδύνατο να υπάρξει.
Από το βιβλίο Μαθήματα Θαυμάτων, Βιβλ.Εργ.Μαθ.136 “Η αρρώστια είναι μια άμυνα ενάντια στην αλήθεια”

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments