Γίνε παρατηρητής του εαυτού σου.

Γίνε παρατηρητής του εαυτού σου.

Το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται να μάθει κάνεις είναι το να παρατηρεί. Παρατήρησε τα πάντα! Κάθε σου πράξη, κάθε σου επιθυμία που σε κυριεύει. Παρατήρησε κάθε σου χειρονομία, όταν κάνεις μπάνιο, όταν τρως και θα εκπλαγείς με το πόσα πολλά έχανες μέχρι τώρα, επειδή όλα τα γίνονται καλύτερα όταν παρατηρείς. Μύριζε, άγγιζε, γίνε συνεχώς παρατηρητής.

Ποτέ μην μετανιώνεις για το παρελθόν! Ζήσε την στιγμή. Όταν παρατηρείς γίνεσαι πιο διαυγής. Όσο παρατηρείς κατεβάζει ταχύτητα η βιασύνη σου. Ο φλύαρος νους, φλυαρεί λιγότερο, επειδή η ενέργεια που γινόταν φλυαρία έχει γίνει παρατήρηση. Είναι η ίδια ενέργεια! Η ενέργεια αυτή θα μετατρέπεται σε παρατήρηση και ο νους δεν θα παίρνει την τροφή του. Οι σκέψεις θα γίνονται πιο λεπτές, θα αρχίσουν να χάνουν βάρος.

Ο νους σου θα γίνει καθρέφτης. Θα είσαι πιο ευδαιμονικός. Η σύγχυση είναι ρίζα δυστυχίας. Η μεταμόρφωση συμβαίνει μόνο όταν βάλεις όλη σου την ενέργεια μέσα σε αυτήν. Το ασυνείδητο πηγαίνει προς τα κάτω, η συνειδητότητα όμως ανεβαίνει προς τα επάνω. Το ασυνείδητο σε κρατά στο σκοτάδι. Σε κάνει εσωστρεφή.

Η συνειδητότητα δημιουργεί εσωτερικότητα. Σε πηγαίνει ολοένα προς τα μέσα. Αναπτύσσεσαι. Η ρίζα του πόνου και της δυστυχίας είναι γιατί χάνουμε την ακεραιότητα του τι κάνουμε, του τι αισθανόμαστε και τι σκεφτόμαστε. Γίνε παρατηρητής του εαυτού σου.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments