Γαρίδες σαγανάκι, απόλαυση εκ… θαλάσσης!

garides-saganaki-apolafsi-ek-thalassis

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Προορίζεται για να μας ανοίξει την όρεξη και να μας προετοιμάσει για την απόλαυση του κυρίως πιάτου!

Υλικά

  • 500 γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 μέτριες, ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/3 ποτηριού τσίπουρο ή ούζο
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 γενναία χούφτα ρεγκάτο τριμμένο

garides-saganaki

Εκτέλεση:

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι τόσο ώστε να καλυφθεί με μια λεπτή στρώση. Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το τσίπουρο ή το ούζο και αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ. Βγάζουμε τις γαρίδες (σε ένα πιάτο) και ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ελαφρά να μείνει με το λαδάκι σε χαμηλωμένη φωτιά. Αποσύρουμε, αδειάζουμε σε πιατέλα και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο ρεγκάτο, αφήνουμε να στερεοποιηθεί χωρίς να ανακατέψουμε.

Το σερβίρουμε αμέσως, σκέτο ή με κάποιο απόσταγμα.

Στην υγειά μας!!!

Πηγή

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments