Διατροφή

Τσάτνεϊ κολοκύθας – Προκαλέστε εκρήξεις γεύσης και απόλαυσης!

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Η κολοκύθα έχει το δικό της ξεχωριστό άρωμα, παρόλα αυτά αναζητά τη συντροφιά φρούτων, μπαχαρικών κι άλλων αρωμάτων. Τσάτνεϊ σημαίνει «δυνατά μπαχαρικά». Η γεύση είναι γλυκόξινη ...

Ψωμί χωρίς μαγιά… με σόδα και γιαούρτι

Θέλεις να φτιάξεις σπιτικό ψωμί, αλλά δεν έχεις μαγιά; Κανένα πρόβλημα! Φτιάξε ψωμί με σόδα σε μισή ώρα και με μόλις 6 υλικά, που έχεις στο ντουλάπι σου. Είναι πολλές ...

Λαχανοντολμάδες με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά που έχουμε τη δυνατότητα να το φτιάξουμε σχεδόν όλο το χρόνο είτε με μαρουλόφυλλα, αμπελόφυλλα, σέσκουλα, λάπαθα. Αν θέλουμε, σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σκέτους, χωρίς τη ...

Μπακαλιάρος τηγανιτός με σάλτσα

Το σημαντικό είναι να μη μαζεύει πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, να έχει τραγανή κρούστα, να μην καίγεται και να παραμένει νόστιμο και ζουμερό το εσωτερικό του. Χρησιμοποιήστε ώριμες ντομάτες ...

Γαλοπούλα γεμιστή με κιμά

Εννοείται ότι μπορούμε να ψήσουμε τη γαλοπούλα χωρίς να τη γεμίσουμε αλλά τα υλικά της γέμισης είναι που θα την απογειώσουν γευστικά. Κιμάς, σταφίδες, κάστανα και κουκουνάρια συνευρίσκονται, ανακατεύονται και ...

Τυροπιτάρι Εύβοιας

Είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των συνοδευτικών στην Εύβοια και θυμίζει, κατά κάποιο τρόπο, φάκελο διπλωμένο με το χέρι. Η επιτυχία σύμφωνα με τους ντόπιους βασίζεται στο φύλλο, στη γέμιση ...

Κάστανο, γλυκό του κουταλιού

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Ψητά, βραστά, σε φαγητό ως γέμιση ή ο επίλογος ενός γεύματος ως γλυκό του κουταλιού. Ιδανικό για να συνοδεύσει τα ζεστά ροφήματά μας και να γλυκάνει τα χειμωνιάτικα απογεύματα! ...

Και το όνομα του πιάτου αυτού… Καγιανάς!

Και το όνομα του πιάτου αυτού… Καγιανάς! Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Φτιάχνεται με ότι βγάζει ο μπαξές. Μπορεί να είναι μια απλή στραπατσάδα με ντομάτες και αβγά ή να ...

Κουταλίδες με μέλι ή ζάχαρη

Μια γεύση απ’ τα παλιά… Κουταλίδες με μέλι ή ζάχαρη Μια μικρότερη έκδοση της τηγανίτας – ποσότητα αντίστοιχη με μια κουταλιά της σούπας ζυμάρι. Τρώγονται ζεστές εξίσου ευχάριστα σ’ ένα ...

Μαρμελάδα: Ροδάκινα, νεκταρίνια, βανίλιες… “Εις σάρκαν μία”

Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Κλείνονται σε βαζάκια και αποθηκεύονται για να μας συντροφεύουν γευστικά τους χειμερινούς μήνες. Στο πρωινό, τις τάρτες, τις κρέπες και τα γλυκά μας! Υλικά: 1 ...